BENTLAKÁSOS TANFOLYAM

MIKOR és HOL?

Mikor? 2018. március 29. — április 8. (Érkezés: március 29-én, délután, távozás: április 8-án, ebéd után.)

Jelentkezési határidő: 2018. február 15.

Hol? Radhe Resort, 8699 Somogyvámos, Táncsics M. u. 7.

RÖVIDEN A BENTLAKÁSOS TANFOLYAMRÓL

Maharishi a TM rendszeres gyakorlásán kívül folyamatosan hangsúlyozta a TM csoportos gyakorlásának fontosságát. A csoportos gyakorlással nemcsak saját magunkra, hanem a környezetünkre is kedvező hatással vagyunk. A bentlakásos tanfolyamon a TM-tanárok felügyelete mellett — az otthonihoz képest — megemelt programot gyakorolunk, így mélyebb tapasztalataink lehetnek és alaposabb tisztulást érhetünk el. Ehhez a csoport koherenciája harmonikus légkört biztosít.

Az új meditálók elsajátíthatják azokat a sajátos jógaászanákat és a légzőgyakorlatot (pránájáma), amelyeket Maharishi állított össze annak érdekében, hogy a lehető legjobban fellazuljanak a testben található stresszcsomók, amelyek így a TM-program alatt gyorsabban és hatékonyabban oldódnak fel.

Az ászanák, a pránájáma, a TM és a pihenés egy ún. „kört” alkot, amelyből többet is végzünk majd.

Minden délelőtt a meditációk után megbeszéljük a személyes tapasztalatokat és a felmerülő kérdéseket, mivel a gyors fejlődéshez elengedhetetlen az intellektuális megértés is. Ennek elmélyítését segítik elő a délutáni és az esti találkozókon Maharishi előadásai.

KONKRÉTAN ERRŐL A TANFOLYAMRÓL

Nem mindennapi lehetőség nyílik most meg számotokra: a tavalyi egyhetes bentlakásos tanfolyamon megígértem, hogy folytatjuk az egyedülállóan hosszú bentlakásokat. A 2017. tavaszi tanfolyam résztvevői rendkívül jó tapasztalatokról számoltak be — a mély pihenés, a regenerálódás és az öngyógyító folyamatok páratlan mértéket öltöttek az otthoni tapasztalatokhoz képest.

Igen, ezért rendezünk bentlakásokat!

Megfelelő környezetet biztosítva, távol a városok zajától a régóta bevált helyen tartjuk meg ismételten az elmúlt évek leghosszabb bentlakásos tanfolyamát.

Dicső mesterink, Guru Dev és Maharishi a védikus tanítás lényegét hozták el számunkra, amelyet otthonainkban nap mint nap gyakorolhatunk. De biztosan gondoltál már arra, hogy kipróbálnád, milyen lehet az, amikor napokon keresztül sokat meditálhatsz. Most lehetőség nyílik arra, hogy az országhatárokon belül hosszabb időre elvonuljunk csoportban, és a transzcendentális tudatban megalapozódva végső beteljesedést nyerjünk.

Mi az élet célja? A boldogság kiteljesedése!

Összekapcsolódunk az abszolút tiszta boldogsággal, az abszolút kreativitással, intelligenciával, erővel és energiával. Otthoni meditációnktól eltérően naponta többször meditálunk csoportban, és ezáltal sokszoros hatást érünk el. Nagyfokú agyhullám-koherenciát tapasztalunk, amely az EEG készüléken is kimutatható. Megszűnik az aggódás, „elveszítjük” a stresszeket, rengeteg feszültségtől és fáradságtól szabadulunk meg. Szervezetünkben felerősödnek az öngyógyító folyamatok, amelyek hatását testi és lelki szinten egyaránt megtapasztalhatjuk. A mély pihenés hatására felszabadulunk, és az öröm és boldogság veszi át a szenvedés helyét.

Az esély adott a magasabb tudatállapotok — kozmikus tudat, Isten tudat és egységtudat — megtapasztalására is.

A tanfolyamon részt nem vevő gyermekek számára tudunk biztosítani felügyeletet.

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

A tanfolyam Maharishi által meghatározott, ún. „napi rutint” követ, amelyet a helyszínen, az érkezés napján ismertetnek a szervezők.

Fontos, hogy amennyire lehet, kövessük ezt a „napi rutint”: a különböző programokra — meditáció, előadások, étkezés — érkezzünk a lehető legpontosabban.

A TANFOLYAM TÉMÁJA

A csoport létszámától függ majd. Telt ház esetén Maharishi egyik nagyon érdekes tanfolyamát végezhetik el a résztvevők.

SZÁLLÁS és ÉTKEZÉS
A főépületben lesz a regisztráció, a regisztrációt követően lehet elfoglalni az apartmanokat. Minden helyiség fűtve van, de hozzunk magunkkal meleg ruhát!
Elhelyezés2–3 ágyas apartmanokban.

Étkezés: svédasztalos vegetáriánus reggeli és 3 fogásos vegetáriánus ebéd. Vacsorára könnyebb, kevésbé fűszeres ételeket tálalnak.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

A tanfolyamra hozzunk szabadidőruhátpolifómot, párnát és takarót a meditációhoz, a jógaászanákhoz és a pihenéshez, továbbá egy elegánsabb ruhát a tortaünnepséghez.

A szidhák lehetőség szerint hozzanak magunkkal egy gumis lepedőt (90 cm x 200 cm x 35 cm méretű szivacshoz), ugyanis szállítás közben piszkolódhatnak a szivacsok. 

A mély tapasztalatok érdekében mindig legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22:00 előtt).

A tanfolyam egész ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve ne dohányozzunk.

A foglalkozásokon értelemszerűen tartsuk kikapcsolva a mobiltelefonunkat, lehetőleg ne internetezzünk és csak a tanfolyamvezetők előzetes beleegyezésével vezessünk autót.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A TM gyakorlása és a szervezők jóváhagyása.

TERMÉKEK, illetve SZOLGÁLTATÁSOK HIRDETÉSE

A szervezők az alábbi feltételekkel biztosítják a tanfolyamon részt vevő TM-esek számára saját maguk, illetve a saját cégük által készített / forgalmazott termék(ek), illetve kínált szolgáltatás(ok) hirdetését:

1. a hirdető az adott terméke(ke)t, illetve szolgáltatás(oka)t hirdeti a TM-es ARANY OLDALAK-on,

2. a hirdető részt vesz a tanfolyamon és kizárólag a saját maga, illetve a saját cége által előállított / forgalmazott terméke(ke)t, illetve kínált szolgáltatás(oka)t hirdeti,

3. olyan termék(ek), illetve szolgáltatás(ok) hirdethetők, amelyek nem hasonlítanak a Maharishi Védikus Tudománya keretében − pl. a Maharishi Ájurvédában stb. − használt termékekre, illetve szolgáltatásokra,

4. a hirdető kizárólagos felelősséget vállal az általa hirdetett termék(ek)ért, illetve szolgáltatás(ok)ért − a tanfolyam szervezőit e tekintetben semmilyen jogi, pénzügyi vagy erkölcsi felelősség nem terheli és nem terhelheti,

5. a fenti négy pontban leírtaktól függetlenül a tanfolyam szervezői beleegyezésüket adják ahhoz, hogy az illető az általuk tartott, illetve szervezett tanfolyamon, a szervezők által kijelölt helyen és megadott időszakokban kínálja a terméke(ke)t, illetve a szolgáltatás(oka)t.

A termékek, illetve a szolgáltatások hirdetése díjtalan.

A fenti lehetőséget 2017 szeptemberétől a mindenkori tapasztalatok és visszajelzések függvényében biztosítjuk.

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM

feltöltés alatt…

UTAZÁS

A Rádhe Resort a Krisna-völgy felett van: nem kell bemenni a völgybe.


BKK-menetrend

MÁV-menetrend

TELEKOCSI

VOLÁN-menetrend

TANFOLYAMDÍJ
2018. március 29-től április 1-ig (3 éjszaka, 4 nap): 46 000 Ft
 2018. március 29-től április 4-ig (6 éjszaka, 7 nap): 84 000 Ft
2018. március 29-től április 8-ig (10 éjszaka, 11 nap): 130 000 Ft
 
Gyermekek féláron tudnak jönni.
A tanfolyamdíj a regisztrációkor fizetendő!

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A tanfolyamdíj magában foglalja a szállás és a napi háromszori étkezés* díját is, valamint a különböző szervezési költségeket (pl. szivacsszállítás, jogdíjak stb.)

A tanfolyamdíj nem foglalja magában az utazási költséget, illetve az esetlegesen szükséges orvosi ellátás költségeit.

* Az egyedi — pl. glutén- vagy laktózmentes — étrendet követők jelezzék igényüket a szervezőknek (pl. a jelentkezési lapon a Megjegyzés rovatban). Egyedi étrend adott esetben felár fizetése mellett biztosított.

 

(A név és az elérhetőségek megtekintéséhez kattintsunk a képekre.)

JELENTKEZÉS

Kérjük, hogy a tanfolyamra kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap segítségével jelentkezzen.

(Házas)párok, illetve családok jelentkezése esetén kérjük, hogy minden személyre külön töltsék ki a jelentkezési lapot. Miért? Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos információt kapjunk a jelentkezők tényleges létszámáról, másrészt pedig alapul szolgál az alapítvány és a szervezők, illetve az alapítvány és a nemzetközi szervezet közötti tételes elszámoláshoz.

A tanfolyammal kapcsolatos egyéb további tudnivalókról a szervezők e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket.

Ha a jelentkezés leadását követően módosítani kíván az adatokon vagy törölni szeretné a jelentkezését, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze a szervezőknek.

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!