BENTLAKÁSOS TANFOLYAM


MIKOR és HOL?

Mikor? 2017. október 20–23. A bentlakás október 20-án, pénteken délután kezdődik, lehetőleg 15 óráig érkezzünk meg, hogy a délutáni közös meditáción már részt tudjunk venni, és október 23-án délben, az ebéddel ér véget.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 30. (2016-ban helyhiány miatt 15 fő nem tudott részt venni a szilveszteri bentlakásos tanfolyamon, ezért kérünk minden érdeklődőt, hogy időben jelentkezzen.)

Hol? Hotel Római, 1039 Budapest, Szent János u. 16.

RÖVIDEN A BENTLAKÁSOS TANFOLYAMRÓL

Maharishi a TM rendszeres gyakorlásán kívül folyamatosan hangsúlyozta a TM csoportos gyakorlásának fontosságát. A csoportos gyakorlással nemcsak saját magunkra, hanem a környezetünkre is kedvező hatással vagyunk. A bentlakásos tanfolyamon a TM-tanárok felügyelete mellett — az otthonihoz képest — megemelt programot gyakorolunk, így mélyebb tapasztalataink lehetnek és alaposabb tisztulást érhetünk el. Ehhez a csoport koherenciája harmonikus légkört biztosít.

Az új meditálók elsajátíthatják azokat a sajátos jógaászanákat és a légzőgyakorlatot (pránájáma), amelyeket Maharishi állított össze annak érdekében, hogy a lehető legjobban fellazuljanak a testben található stresszcsomók, amelyek így a TM-program alatt gyorsabban és hatékonyabban oldódnak fel.

Az ászanák, a pránájáma, a TM és a pihenés egy ún. „kört” alkot, amelyből többet is végzünk majd.

Minden délelőtt a meditációk után megbeszéljük a személyes tapasztalatokat és a felmerülő kérdéseket, mivel a gyors fejlődéshez elengedhetetlen az intellektuális megértés is. Ennek elmélyítését segítik elő a délutáni és az esti találkozókon Maharishi előadásai.

KONKRÉTAN ERRŐL A TANFOLYAMRÓL

Kedves Meditáló és Szidha Barátaink, TM-tanár Kollégák!

Nagy szeretettel hívunk meg minden kedves érdeklődőt mozgalmunk hagyományos őszi bentlakásos tanfolyamára, melyet 2017. október 20–23-án rendezzük meg. Ez a 3 éjszakás, 4 napos bentlakás tanfolyam kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy hosszabb meditációs programunkkal, több napon át kikapcsolódjunk a mindennapi élet rohanásából és belső fejlődésünkre tudjuk figyelmünket helyezni.

A bentlakás helyszíne Budapest kedvelt üdülőövezetében, a Római-parton található. A háromcsillagos Hotel Római szálloda csendes, nyugodt környezetben, közvetlenül a Duna partján fekszik, ezért ebéd utáni sétákra kiválóan alkalmas, s mindemellett teljesen keleti tájolású.

A bentlakásos tanfolyam lényege, hogy több napon át csoportban, s napi több alkalommal is gyakoroljuk Maharishi Transzcendentális Meditációját és a TM Szidhi programot. Ahogy azt már tudjátok, a csoportos meditáció a Maharishi-hatás (1%-os hatás) miatt még erőteljesebb, azaz a feszültségek, stresszek nagyobb mennyiségben hagyhatják el testünket, lelkünket, ha többen együtt gyakorlunk, s ez nem csak bennünk, de az ország kollektív tudatában is oldja a feszültségeket, harmonizálja azt és az ország legyőzhetetlenségéhez is hozzájárul.

A koherencianapok résztvevői már megtapasztalhatták ezt az érzést, de a bentlakás olyan, mintha a koherencianap tapasztalatát megsokszoroznánk. A bentlakásos tanfolyam a testi-lelki tisztulás és pihenés ideje. Ilyenkor nem olvasunk könyveket, újságot, nem nézünk tévét és nem hallgatunk rádiót: figyelmünket kizárólag befelé fordítjuk. Meditálunk, jóga- és légző gyakorlatokat végzünk, Maharishi tudását hallgatjuk, és sétálunk a természetben. Ellátásunkról gondoskodnak, így tényleg semmire nincs gondunk. A napi élet körforgásából kiváló kikapcsolódást nyújt, spirituális fejlődésünket pedig hihetetlenül felgyorsítja.

Az étkezés a bentlakás ideje alatt vegetáriánus, amire azért van szükség, mert a nagyobb meditációs program miatt az anyagcsere jelentősen lelassul, így a jobb eredmény érdekében nem tanácsos nehéz ételekkel terhelni a szervezetünket. Akiknek egészségügyi okokból valamilyen sajátos étrendre lenne szükségük, kérjük, az alábbi jelentkezési lapon a „Megjegyzés” rovatban jelezzék.

A bentlakásra hozzunk magunkkal:

− kényelmes ruhát, mert napi többszöri jógagyakorlatra kell számítani;
− jógamatracot vagy polifómot a jóga gyakorlatokhoz,
− plédet, esetleg ülőpárnát a meditációhoz vagy normál párnát, igény szerint,
− gyermekeknek: játszani valót

Reméljük, minél többen leszünk, és együtt merülhetünk el a tiszta tudat végtelen csendjében, hogy aztán feltöltődve térhessünk vissza a mindennapi életbe!

Jai Guru Dev

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

A tanfolyam Maharishi által meghatározott, ún. „napi rutint” követ, amelyet a helyszínen, az érkezés napján ismertetnek a szervezők.

Fontos, hogy amennyire lehet, kövessük ezt a„napi rutint”: a különböző programokra — meditáció, előadások, étkezés — érkezzünk a lehető legpontosabban.

A TANFOLYAM TÉMÁJA

Maharishi haladó előadásai az önmegvalósításról, az élet egységbe rendezéséről, a tudatosság fejlődéséről és arról, hogy vajon egyetlen megvilágosodott ember meg tudja-e változtatni a világot, továbbá hogy mire is jó a TM-Szidhi program?

SZÁLLÁS és ÉTKEZÉS

Szállás: a 2 vagy 3–4 fős szobák, illetve a 2 légterű, szobánként 2 személyes apartmanok zuhanyzóval és WC-vel felszereltek. A szálloda akár 90 fő kényelmes elhelyezésére is alkalmas, ezért reméljük, hogy minél nagyobb csoportot tudunk összehozni a minél erőteljesebb koherencia megteremtése érdekében.

Étkezés: napi háromszori étkezés, laktovegetáriánus étrend. Egyedi igényeit — pl. laktóz- vagy gluténmentes étrend — kérjük a jelentkezési lapon a MEGJEGYZÉS rovatban jelezni a szervezőknek. A szervezők tájékoztatni fogják Önt, hogy tudják-e biztosítani a sajátos étkezési igények szerinti étkezést.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

A tanfolyamra hozzunk szabadidőruhátpolifómot, párnát és takarót a meditációhoz, a jógaászanákhoz és a pihenéshez, továbbá egy elegánsabb ruhát a tortaünnepséghez.

A szidhák lehetőség szerint hozzanak magunkkal egy gumis lepedőt (90 cm x 200 cm x 35 cm méretű szivacshoz), ugyanis szállítás közben piszkolódhatnak a szivacsok. 

A mély tapasztalatok érdekében mindig legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22:00 előtt).

A tanfolyam egész ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve ne dohányozzunk.

A foglalkozásokon értelemszerűen tartsuk kikapcsolva a mobiltelefonunkat, lehetőleg ne internetezzünk és csak a tanfolyamvezetők előzetes beleegyezésével vezessünk autót.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A TM gyakorlása és a szervezők jóváhagyása.

TERMÉKEK, illetve SZOLGÁLTATÁSOK HIRDETÉSE

A szervezők az alábbi feltételekkel biztosítják a tanfolyamon részt vevő TM-esek számára saját maguk, illetve a saját cégük által készített / forgalmazott termék(ek), illetve kínált szolgáltatás(ok) hirdetését:

1. a hirdető az adott terméke(ke)t, illetve szolgáltatás(oka)t hirdeti a TM-es ARANY OLDALAK-on,

2. a hirdető részt vesz a tanfolyamon és kizárólag a saját maga, illetve a saját cége által előállított / forgalmazott terméke(ke)t, illetve kínált szolgáltatás(oka)t hirdeti,

3. olyan termék(ek), illetve szolgáltatás(ok) hirdethetők, amelyek nem hasonlítanak a Maharishi Védikus Tudománya keretében − pl. a Maharishi Ájurvédában stb. − használt termékekre, illetve szolgáltatásokra,

4. a hirdető kizárólagos felelősséget vállal az általa hirdetett termék(ek)ért, illetve szolgáltatás(ok)ért − a tanfolyam szervezőit e tekintetben semmilyen jogi, pénzügyi vagy erkölcsi felelősség nem terheli és nem terhelheti,

5. a fenti négy pontban leírtaktól függetlenül a tanfolyam szervezői beleegyezésüket adják ahhoz, hogy az illető az általuk tartott, illetve szervezett tanfolyamon, a szervezők által kijelölt helyen és megadott időszakokban kínálja a terméke(ke)t, illetve a szolgáltatás(oka)t.

A termékek, illetve a szolgáltatások hirdetése díjtalan.

A fenti lehetőséget 2017 szeptemberétől a mindenkori tapasztalatok és visszajelzések függvényében biztosítjuk.

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM

feltöltés alatt…

UTAZÁS

Autóval

A szálloda tömegközlekedési eszközökkel és gépkocsival egyaránt jól megközelíthető. Az autóval érkezők az M0-ás autópályáról lekanyarodva néhány perc alatt elérhetik a szállodát. Az alagsorában található garázs, ahogy a hotel előtti parkoló is díjmentesen használható a szálló vendégek számára.

A GPS koordinátákat itt találhatjátok:

GPS COORD.: 47° 34′ 48,40” N
                         19° 03′ 57,88” E

Az online térképen itt tájékozódhattok.

Tömegközlekedéssel:

Az Árpád hídtól a 34-es busszal Békásmegyer Újmegyeri tér felé közlekedjünk. Az utazási idő 17 perc (12 megálló), leszállás az utolsó előtti megállónál (Nimród utca). Innen 3 perc gyalogséta a Szent János utca 16.

BKK-menetrend

MÁV-menetrend

TELEKOCSI

VOLÁN-menetrend

TANFOLYAMDÍJ

Felnőttek: 40 000 Ft/fő

3−12 év között gyermekek: 18 000 Ft/fő

3 év alatti gyermekek: díjtalan

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A tanfolyamdíj magában foglalja a szállás és a napi háromszori étkezés* díját is, valamint a különböző szervezési költségeket (pl. szivacsszállítás, jogdíjak stb.)

A tanfolyamdíj nem foglalja magában az utazási költséget, illetve az esetlegesen szükséges orvosi ellátás költségeit.

* Az egyedi — pl. glutén- vagy laktózmentes — étrendet követők jelezzék igényüket a szervezőknek (pl. a jelentkezési lapon a Megjegyzés rovatban). Egyedi étrend adott esetben felár fizetése mellett biztosított.

JELENTKEZÉS

Kérjük, hogy a tanfolyamra kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap segítségével jelentkezzen.

(Házas)párok, illetve családok jelentkezése esetén kérjük, hogy minden személyre külön töltsék ki a jelentkezési lapot. Miért? Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos információt kapjunk a jelentkezők tényleges létszámáról, másrészt pedig alapul szolgál az alapítvány és a szervezők, illetve az alapítvány és a nemzetközi szervezet közötti tételes elszámoláshoz.

A tanfolyammal kapcsolatos egyéb további tudnivalókról a szervezők e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket.

Ha a jelentkezés leadását követően módosítani kíván az adatokon vagy törölni szeretné a jelentkezését, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze a szervezőknek.

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest