BENTLAKÁSOS TANFOLYAM


MIKOR és HOL?

Mikor? április 3–9.

Jelentkezési határidő: feltöltés alatt…

Hol? Radhe Resort

RÖVIDEN A BENTLAKÁSOS TANFOLYAMRÓL

Maharishi a TM rendszeres gyakorlásán kívül folyamatosan hangsúlyozta a TM csoportos gyakorlásának fontosságát. A csoportos gyakorlással nemcsak saját magunkra, hanem a környezetünkre is kedvező hatással vagyunk. A bentlakásos tanfolyamon a TM-tanárok felügyelete mellett — az otthonihoz képest — megemelt programot gyakorolunk, így mélyebb tapasztalataink lehetnek és alaposabb tisztulást érhetünk el. Ehhez a csoport koherenciája harmonikus légkört biztosít.

Az új meditálók elsajátíthatják azokat a sajátos jógaászanákat és a légzőgyakorlatot (pránájáma), amelyeket Maharishi állított össze annak érdekében, hogy a lehető legjobban fellazuljanak a testben található stresszcsomók, amelyek így a TM-program alatt gyorsabban és hatékonyabban oldódnak fel.

Az ászanák, a pránájáma, a TM és a pihenés egy ún. „kört” alkot, amelyből többet is végzünk majd.

Minden délelőtt a meditációk után megbeszéljük a személyes tapasztalatokat és a felmerülő kérdéseket, mivel a gyors fejlődéshez elengedhetetlen az intellektuális megértés is. Ennek elmélyítését segítik elő a délutáni és az esti találkozókon Maharishi előadásai.

KONKRÉTAN ERRŐL A TANFOLYAMRÓL
Eljött az idő, hogy elkezdjük újra a hosszú bentlakások időszakát!
Az elmúlt években nagyon sok sikeres koherencianapot szerveztünk országszerte, és a nagy közös csoportos meditációk is felejthetetlen élményt nyújtottak. Emlékezzünk a 340 fős  Budapesti közös meditációra. Ezek az események nagy előrelépést hoztak az országunk kollektív tudatának emelésében. Minden egyes meditáló hatással van a környezetére, rendezettséget sugároz ki, és ha közösen csoportban meditálunk hatványozódnak az erők.
Maharishi az utolsó időkben amikor a világhoz szólt szinte mindig kérte a nagycsoportok létrehozását. Ez nem volt véletlen, tartós eredményt és legyőzhetetlenséget csak csoportban érhetünk el. Sajnos Magyarországon eddig még nem sikerült tartós csoportot létrehoznunk, de az elmúlt idők azt mutatják képesek vagyunk összefogni és közös erővel bármit megtudunk teremteni. 
Tapasztalatból tudjuk a koherencianapok és a hétvégi bentlakások milyen sokat jelentenek az utána következő napok és hetek számára, szinte a talaj felett lebegünk feltöltődve, kipihenve, örömmel telve a tiszta boldogságtudatban.
Sokszorozzuk meg ezt a tapasztalatot, tegyünk szert a magasabb tudatállapotok elérésére, és oldjuk fel a mélyen gyökerezett stresszeket az idegrendszerből. Szabaduljunk meg a korlátainktól, és élvezzük a rendezettség magas koherenciáját a végtelen szabadságban. Akik még nem voltak bentlakáson azoknak különösen ajánlatos eljönni, mert nagyon meghatározó, egész életre szóló élményt nyújt mindenki számára a közös meditáció és ez által a csoporthatás mély megtapasztalása.
Ezalatt a hosszú bentlakás alatt elsajátíthatjuk a jóga ászanák és a pránájáma (légzőgyakorlat) helyes alkalmazását.
Mindenkit megkérünk arra, hogy a maximális eredmények érdekében mindenki hagyja otthon a munkáját, a számítógépét, a táblagépét és a mobiltelefon használata sem ajánlott erre az időre. A cél a teljes elmélyülés, mivel teljesen befelé fordítjuk az elménket és tökéletesen elcsendesedünk.
Egy Maharishi által meghatározott szigorú rendszert fogunk betartani a saját érdekünkben, mert ekkor lesz tökéletes a hatás.
Felejthetetlen élményben lesz részünk, ugyanakkor egy életre szóló felgyorsult evolúciós hatást érünk el a program alatt.
Most tavasszal Somogyvámoson, a négycsillagos Radhe Resortban tölthetünk együtt 6 napot és 7 éjszakát emelt programban elmélyülve a transzcendentális tudatban.
A szobák 2, 3–4, illetve 6 ágyas elhelyezésre vannak kialakítva. Vízforraló, villanytűzhely lesz minden apartmanban, kivéve a 6 ágyas szobában. Minden helyiség jól fűtött, de hozzunk magunkkal meleg ruhát!
Érkezés: április 3-án, hétfőn 15 óráig.
A főépületben lesz a regisztráció, ezután mutatjuk meg az apartmanokat.
Reggeli: svédasztalos vegetáriánus.
Ebéd: 3 fogásos vegetáriánus.
Vacsora: könnyebb, nem annyira fűszeres ételek.
Április 9-én, vasárnap ebéd után hagyjuk el a hotelt.
Amit feltétlenül hozzunk a bentlakásra:
— laza, kényelemes tréningruhát, meleg ruhát, meleg zoknit, papucsot
— egy elegáns ruhát a tortaünnepségre
— polifómot a jógaászanákhoz
— ajánlatos: kispárna és pokróc
— szidháknak: 1m x 2m-es gumis lepedő (Ez nagyon fontos, mert a szivacsok szállítás közben piszkolódhatnak.)
Gyerekek (akik nem vesznek részt a tanfolyamon) tudunk biztosítani felügyeletet.

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

A tanfolyam Maharishi által meghatározott, ún. „napi rutint” követ, amelyet a helyszínen, az érkezés napján ismertetnek a szervezők.

Fontos, hogy amennyire lehet, kövessük ezt a„napi rutint”: a különböző programokra — meditáció, előadások, étkezés — érkezzünk a lehető legpontosabban.

A TANFOLYAM TÉMÁJA

Teltház esetén Maharishi egyik nagyon érdekes tanfolyamát végezhetik el a résztvevők.

SZÁLLÁS és ÉTKEZÉS

Szállás: 2–3 fős apartmanokban.

Étkezés: napi háromszori étkezés, laktovegetáriánus étrend. Egyedi igényeit — pl. laktóz- vagy gluténmentes étrend — kérjük a jelentkezési lapon a MEGJEGYZÉS rovatban jelezni a szervezőknek. A szervezők tájékoztatni fogják Önt, hogy tudják-e biztosítani a sajátos étkezési igényeket.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

A tanfolyamra hozzunk szabadidőruhátpolifómot, párnát és takarót a meditációhoz, a jógaászanákhoz és a pihenéshez, továbbá egy elegánsabb ruhát a tortaünnepséghez.

A szidhák lehetőség szerint hozzanak magunkkal egy gumis lepedőt (90 cm x 200 cm x 35 cm méretű szivacshoz), ugyanis szállítás közben piszkolódhatnak a szivacsok. 

A mély tapasztalatok érdekében mindig legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22:00 előtt).

A tanfolyam egész ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve ne dohányozzunk.

A foglalkozásokon értelemszerűen tartsuk kikapcsolva a mobiltelefonunkat, lehetőleg ne internetezzünk és csak a tanfolyamvezetők előzetes beleegyezésével vezessünk autót.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A TM gyakorlása és a szervezők jóváhagyása.

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM

feltöltés alatt…

TANFOLYAMDÍJ

Április 3–9.: 84 000 Ft/fő

Április 6–9.: 46 000 Ft/fő

A tanfolyamdíjat a helyszínen, készpénzben kérjük befizetni.

A tanfolyamdíj magában foglalja a szállás és a napi háromszori étkezés* díját is, valamint a különböző szervezési költségeket (pl. szivacsszállítás, jogdíjak stb.)

A tanfolyamdíj nem foglalja magában az utazási költséget, illetve az esetlegesen szükséges orvosi ellátás költségeit.

* Az egyedi étrendet — pl. glutén- vagy laktózmentes ételeket — igénylők adott esetben felárat fizetnek az étkezésért.

JELENTKEZÉS

Kérjük, hogy a tanfolyamra kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap segítségével jelentkezzen.

(Házas)párok, illetve családok jelentkezése esetén kérjük, hogy minden személyre külön töltsék ki a jelentkezési lapot. Miért? Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos információt kapjunk a jelentkezők tényleges létszámáról, másrészt pedig alapul szolgál az alapítvány és a szervezők, illetve az alapítvány és a nemzetközi szervezet közötti tételes elszámoláshoz.

A tanfolyammal kapcsolatos egyéb további tudnivalókról a szervezők e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket.

Ha a jelentkezés leadását követően módosítani kíván az adatokon vagy törölni szeretné a jelentkezését, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze a szervezőknek.


Szeretné, ha szó szerint egy perc alatt tudna jelentkezni erre a tanfolyamra? igen!…


JELENTKEZÉS

Pin It on Pinterest

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!