testtipusteszt

ÁJURVÉDIKUS TESTTÍPUSTESZT

A váta, pitta, illetve kapha három ájurvédikus alapelv vagy dósa. Mindannyiunkban megtalálhatók egyedülálló kombinációban. Ez a három dósa határozza meg fizikai és emocionális tulajdonságainkat.


Ha az általános alaptermészetünket (prakriti) szeretnénk megismerni, akkor az egész eddigi életünk tapasztalatai alapján válaszoljunk az alábbi kérdéskre.

Ha a jelenlegi egyensúlyi állapotunkat (vrikriti) szeretnénk megismerni, akkor a jelenleg tapasztaltaknak megfelelően válaszoljunk a kérdésekre.

A kérdésekre 0 (=egyáltalán nem jellemző) és 6 (=teljes mértékben jellemző) közötti számértékeket beírva válaszoljunk.

A legtöbb pontszámot kapó dósa (vátapitta, illetve kapha), illetve dósák a legjellemzőbb(ek) és legdominánsabb(ak) az életünkben.

A dósateszt tetszőleges gyakorisággal elvégezhető. Ez a teszt nem helyettesíti az ájurvédikus orvos (vájdja) által végzett állapotfelmérést és konzultációt: erre a linkre kattintva felveheti a kapcsolatot ilyen orvosokkal.

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”6″]

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest