TM-SZIDHI TANFOLYAM

MIKOR? és HOL?

Mikor? 2021. augusztus

Hol? 1055 Budapest, Szent István körút 15., 1/6. (hétvégi foglalkozások) és Somogy Kertje Üdülőfalu és Étterem, 7281 Bonnya, Kossuth Lajos utca 90-92. (két hét bentlakás)

Kedves Meditálók!

 Örömmel tudatjuk veletek, hogy idén nyáron 4 év szünet után újra megrendezésre kerül a TM-Szidhi tanfolyam. Korlátozott számban még lehet jelentkezni a képzésre.

Mire jó a TM Szidhi technika?

„Ha a TM-Szidhi programot gyakoroljuk, képessé válunk a tudat legmélyebb szintjéről, az Intelligencia önviszonyuló állapotából gondolkodni. Minden innen indított gondolat elnyeri a természet törvényeinek teljes támogatását, és minden gondolat, amely a természet törvényeivel összhangban van, gyorsan, időveszteség, harc és küzdelem nélkül célba ér!”Maharishi

A TM gyakorlása lehetővé teszi, hogy az elme erőfeszítés nélkül lecsendesedjen és megtapasztalja a tiszta tudatot, az „ÉN”-t, a kreativitás és az intelligencia kimeríthetetlen belső tárházát, amely minden szellemi tevékenységünk forrása.
A TM-Szidhi programmal az elme képessé válik arra, hogy ebből a mély belső csendből merítse a gondolatokat, így azok a lehető legerősebbek és leghatékonyabbak lesznek.
A TM-Szidhi program gyakorlása különleges csatornákon keresztül a tudat legmélyebb szintjéről tökéletesíti a test és az elme összhangját.

A jógarepülés fizikájáról a következő hanganyagban hallhattok Dr. John Hagelin előadásában:
https://soundcloud.com/meditacio/dr-john-hagelin-a-j-garep-l-s

Hogy miért érdemes TM-Szidhává válni?

Különleges képességeket, erőteljes intuíciót, fejlettebb érzékszervi tapasztalást és a természeti törvények irányításának kapcsolótábláját kapjuk kezünkbe a TM-Szidhi technikákkal!

E különleges képességek legtökéletesebb összefoglalását Patandzsali Jóga-szútráiban találjuk meg. Patandzsali körülbelül 2000 évvel ezelőtt élt Indiában és az ő írását tartják a Jóga filozófia alapjának. Patandzsali a Jóga-szútrák harmadik fejezetében tárgyalja a különleges képességeket: 52 szidhit sorol fel, amelyek a tudat fejlődésével párhuzamosan bontakoznak ki, és leírja a gyakorlásukhoz szükséges technikákat is. A Patandzsali által említett szidhikről ebben a cikkben is olvashatunk, amely a legrégebbi magyar TM-es honlapon, a tminfo.hu-n jelent meg Antal Béla tollából.

A szidhik közül az egyik legizgalmasabb és talán legmegfoghatatlanabb az ún. „jógarepülés”. Hogy miként lehetséges ez a jelenség és miért is működik, erről hallhatunk egy nagyszerű hanganyagot dr. John Hagelin fizikus előadásában, Dienes István TM-tanár fordításában:

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

Jelentkezés

Első lépésként kérjük, hogy regisztráljon a tanfolyamra. A regisztrálás előfeltétele a jelentkezési folyamat további lépésein való részvételnek! 

Ezt követően az ajánló TM-tanárával közösen kitöltik a jelentkezési lapot, majd egy interjúra kerül sor, amelyen 3−4 TM-tanár vesz részt. Az interjú időpontjáról és helyszínéről az interjúztató TM-tanárok értesítik a jelentkezőket. (Az interjúkat a tanfolyam kezdete előtt általában néhány héttel tartják.)

Az interjún aláírásra kerül egy megállapodás is, amely a tanfolyamon szerzett ismeretek bizalmas kezelésére vonatkozik.

Három hétvége

A hétvégi foglalkozásokat péntek esteszombat délelőtt és délután (kb. 2 óra ebédszünettel), valamint vasárnap délelőtt tartjuk. (Elképzelhető a szombat délelőtt és délutáni, valamint a vasárnap délelőtt és délutáni felépítés is: erről a szervezők időben értesítik a  résztvevőket.)

Dátumok:

– első hétvége: 2021. augusztus 6-7-8 Budapesten bejárással, helyben lakva,

– második hétvége: 2021. augusztus 13-14-15 Budapesten bejárással, helyben lakva,

– harmadik hétvége: 2021. augusztus 22-23-24 (vasárnap, hétfő, kedd) bentlakásos Somogy Kertje Üdülőfalu 

A pontos kezdési időpontról és a helyszínről a szervezők időben kiértesítik a jóváhagyott jelentkezőket. Mivel a csoport együtt kell, hogy haladjon, elengedhetetlen a pontos érkezés.

E hétvégék során a résztvevők gondoskodnak maguknak szállásról és étkezésről (az utolsó hétvégét kivéve), a tanfolyamdíj ezek költségét nem tartalmazza.

Két hét bentlakás

bentlakásos tanfolyamokon szokásos, a TM-Szidhi adminisztrátorok által összeállított napirend és program követése.

Tervezett dátum: 2021 szeptember

FIGYELEM! Az egyes foglalkozások egymásra épülnek, így azok kizárólag az előírt sorrendben végezhetők el. A tanfolyam elvégzéséhez kivétel nélkül minden egyes foglalkozáson elejétől végig részt kell venni: ennek hiányában meg kell ismételni az adott blokkot (=az adott hétvégét vagy a két hét bentlakást), amelynek díját újból be kell fizetni. Pótlásra nincs lehetőség!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Javasoljuk, hogy az interjúra és a hétvégi foglalkozásokra hozzunk magunkkal meleg zoknit, termoszban valamilyen meleg italt (pl. ájurvédikus teát) és a helyszínen fogyasztható, könnyű, lehetőleg bioalapanyagokból készült vegetáriánus ételt / szendvicset.

A foglalkozásokra hozzunk szabadidőruhátpolifómot, párnát és takarót a jógaászanákhoz és a pihenéshez.

bentlakásos részre ezenkívül lehetőleg hozzunk magunkkal egy gumis lepedőt (90 cm x 200 cm x 35 cm méretű szivacshoz) és egy elegánsabb ruhát az ünnepségekhez.

A mély tapasztalatok érdekében mindig legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22:00 előtt).

A tanfolyam egész ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve ne dohányozzunk.

A foglalkozásokon értelemszerűen tartsuk kikapcsolva a mobiltelefonunkat, a bentlakásos rész alatt lehetőleg ne internetezzünk és csak a tanfolyamvezetők előzetes beleegyezésével vezessünk autót.

Szabad perceinkben olvassuk Maharishi valamelyik könyvét (pl. A Lét tudománya és az élet művészete).

Mindig legyen nálunk egy kék toll és egy (A4-es méretű) kemény alátét, amelyen tudunk írni.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

1. A Transzcendentális Meditáció minimum féléves rendszeres gyakorlása,

2.  legalább 2-3 haladó technika megléte és rendszeres gyakorlása.

3.  legalább 1 bentlakásos tanfolyam tapasztalata

4.  egy TM-tanár erős ajánlása,

5.  az interjút végző TM-tanárok ajánlása.

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM
25 fő.
TANFOLYAMDÍJ

Jelentkezés:

Egyszeri, vissza nem térítendő 5 000 Ft-os adminisztrációs díj, amelyet legkésőbb az interjún kérünk befizetni.

Hétvégenként:

felnőtt: 80 000 Ft

házaspár: 120 000 Ft

diák / nyugdíjas*: 55 000 Ft

* Az igazoló okmányt (diákigazolványt, illetve nyugdíjasigazolványt) a helyszínen, az első foglalkozás előtt, a tanfolyamdíj befizetésekor kérjük bemutatni.

Hétvégi bentlakás:

a harmadik hétvége bentlakásának díja szállással és háromszori étkezéssel 39 000 Ft

Két hét bentlakás:

Mindenkinek egységesen 222 000 Ft, amely magában foglalja a szállás és a napi háromszori étkezés (2 meleg étkezés) díját, valamint a repülőblokk minden egyéb járulékos költségét (pl. szivacsszállítás, jogdíjak stb.).

SZERVEZŐK és JELENTKEZÉS

Dienes-Nagy Erika és Dienes István

A jelentkezési lap kitöltéséhez kattintson az alábbi gombra:

SZERVEZŐK és JELENTKEZÉS

Dömsödi András

A jelentkezési lap kitöltéséhez kattintson az alábbi gombra:

SZERVEZŐK és JELENTKEZÉS

Gajdos Péter és Gajdos Enikő

A jelentkezési lap kitöltéséhez kattintson az alábbi gombra:

Pin It on Pinterest

Share This