Raja_John_and_Saraji

A magyarországi TM-szervezet élén a Maharishi Mahesh Yogi által 2008-ban rádzsává tett Dr. John KONHAUS és kedves felesége, Dr. Sara KONHAUS áll.

Raja-John

NEMZETI IGAZGATÁSI TESTÜLET (NIT)

2014 áprilisában rádzsa John a nemzetközi TM-szervezet Maharishi által kialakított mintájának megfelelően újította meg a magyarországi TM-szervezet felépítését és működését.

Az új struktúra és működés lényege, hogy a korábbi, egyszemélyes vezetést és döntéshozatalt („nemzeti igazgató”) kollektív vezetés és döntéshozatal – Nemzeti Igazgatási Testület (NIT) – váltotta fel.

A NIT munkáját az alábbi szakbizottságok segítik:

FORDÍTÁSI BIZOTTSÁG

A Fordítási Bizottság feladata, hogy Maharishi könyvei, előadásai és tanfolyamai, a nemzetközi TM-szervezet egyéb kiadványai, valamint a nemzetközi honlapok elérhetővé váljanak magyar nyelven.

LEGYŐZHETETLENSÉGI BIZOTTSÁG

A Legyőzhetetlenségi Bizottság az országos Maharishi jagjákon és a jógán (iskola- és egyéb csoportprojektek) keresztül egy állandó „jógarepülő” csoport létrehozásával Magyarország legyőzhetetlenségének megvalósításán tevékenykedik.

MAHARISHI VÉDIKUS TUDOMÁNYA BIZOTTSÁG

Maharishi Védikus Tudománya Bizottság feladatai közé tartozik Maharishi Védikus Tudományának népszerűsítése szakmai és tudományos körökben.

MARKETINGBIZOTTSÁG

Marketingbizottság feladata a marketing- és árpolitika kidolgozása, illetve a TM és Maharishi Védikus Tudománya egyéb területeinek ismertté tétele.

TANFOLYAMBIZOTTSÁG

Tanfolyambizottság állítja össze a hazai tanfolyamok ütemezését, szervezi és végzi a szükséges interjúztatásokat, valamint segíti a külföldi tanfolyamokra, illetve programokra történő jelentkezést.