VLODROP ÁTALAKULÁSA

Nagy volumenű szthápatjavéda-projekt

2015. április 4.

A hollandiai Vlodropban lévő, korábbi Szent Ludvig rendház és bentlakásos iskola főépülete 1909-ben épült, és 1979-ig kisebb-nagyobb megszakításokkal működött. Eredeti tulajdonosai, a ferences rendi szerzetesek 1979-ben eladták.

St.Ludwig

A Maharishi Alapítvány 1984-ben vásárolta meg, Maharishi Mahesh Yogi és a MERU (Maharishi Európai Kutatóegyetem) 1990-ben költözött az épületbe.

A MERU hamarosan minden értelemben „kinőtte” a régi épületet.

Első lépésként 1997-ben lett kész „Maharishi háza”, amely Európában az első olyan jelentősebb épület, amelyet a szthápatja véda (védikus építészet) elveinek és szabályainak megfelelően építettek. Ebben az épületben élt Maharishi 2008-ig. (Forrás.)

Maharishi-haza

2014-ben a nemzetközi TM-szervezet végre megkapta az ahhoz szükséges összes engedélyt, hogy a régi épület helyén egy szthápatjavédikus „Legyőzhetetlenségi Tornyot” és lakóparkot építsen.

A „Legyőzhetetlenségi Torony” hivatott bemutatni a Maharishi által újjáélesztett és a jelen kor emberisége számára érthetővé és hozzáférhetővé tett Maharishi védikus tudomány és technológia minden egyes területét: a TM-et, a TM haladó technikákat és a TM-Szidhi programot, a Maharishi ájurvédát, a Maharishi szthápatja védát (védikus építészet), a Maharishi dzsjótist (védikus asztrológia) és jagjaprogramot stb.

A „Legyőzhetetlenségi Torony” és a lakópark felépítésének első lépése a régi, már a ’90-es évek vége óta használaton kívüli épület lebontása. Ennek utolsó fázisát mutatják be az alábbi, 2015 márciusában készült fényképek, illetve a 2015. április 3-i videofelvétel.

meru1meru2

A rövid videofelvétel megtekintése a Facebookon.

A régi épület helyén a tervek szerint néhány éven belül felépülő szthápatjavédikus lakópark látványterve (középen a „Legyőzhetetlenségi Toronnyal”):

MERU_masterplan_slider2 A „Legyőzhetetlenségi Torony” látványterve: Legyozhetetlensegi-torony

2015. április 18.