BENTLAKÁSOS TANFOLYAM

VIDEÓ

MIKOR és HOL?

Mikor? 2019. március 25. − április 4., érkezés: 14:00-tól

Jelentkezési határidő: feltöltés alatt…

Hol? Rádhe Resort, Somogyvámos

RÖVIDEN A BENTLAKÁSOS TANFOLYAMRÓL

Maharishi a TM rendszeres gyakorlásán kívül folyamatosan hangsúlyozta a TM csoportos gyakorlásának fontosságát. A csoportos gyakorlással nemcsak saját magunkra, hanem a környezetünkre is kedvező hatással vagyunk. A bentlakásos tanfolyamon a TM-tanárok felügyelete mellett — az otthonihoz képest — megemelt programot gyakorolunk, így mélyebb tapasztalataink lehetnek és alaposabb tisztulást érhetünk el. Ehhez a csoport koherenciája harmonikus légkört biztosít.

Az új meditálók elsajátíthatják azokat a sajátos jógaászanákat és a légzőgyakorlatot (pránájáma), amelyeket Maharishi állított össze annak érdekében, hogy a lehető legjobban fellazuljanak a testben található stresszcsomók, amelyek így a TM-program alatt gyorsabban és hatékonyabban oldódnak fel.

Az ászanák, a pránájáma, a TM és a pihenés egy ún. „kört” alkot, amelyből többet is végzünk majd.

Minden délelőtt a meditációk után megbeszéljük a személyes tapasztalatokat és a felmerülő kérdéseket, mivel a gyors fejlődéshez elengedhetetlen az intellektuális megértés is. Ennek elmélyítését segítik elő a délutáni és az esti találkozókon Maharishi előadásai.

KONKRÉTAN ERRŐL A TANFOLYAMRÓL
Sokadik alakalommal, ismételten távol a város zajától, a jól megszokott csendes környezetben hosszú bentlakásos tanfolyamot tartunk tavasszal a Radhé Resortban. Időről időre mindenkinek ajánlott csoportos meditáción, koherenticanapon és bentlakásos tanfolyamon részt venni: a mélyebb tapasztalatok és stresszoldás hatására a magasabb tudatállapotok könnyebben stabilizálódnak. 
Csendes környezetbenszép szállásonfinomízletes ételeket fogyasztva kellemes időtöltés lehet számítani. A tanfolyamon feltöltődünk energiával, ami fokozza az életörömünket. A jógaászanák és pránajáma (légzőgyakorlat) elsajátítása segíti a meditációban való elmélyülést. A bentlakásos tanfolyamot követően a hétköznapok is kiegyensúlyozottabbá és nyugodtabbá válnak.
 
Évek óta próbálkozunk hosszú bentlakást tartani, most örömmel értesítelek benneteket, hogy 2019-ben erre lehetőség nyílik. Természetesen van lehetőség rövidebb időszakra is jönni: az elhelyezés a jelentkezések sorrendjében történik, elsőbbséget élveznek a teljes időtartamra jelentkezők.
 
A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

A tanfolyam Maharishi által meghatározott, ún. „napi rutint” követ, amelyet a helyszínen, az érkezés napján ismertetnek a szervezők.

Fontos, hogy amennyire lehet, kövessük ezt a „napi rutint”: a különböző programokra — meditáció, előadások, étkezés — érkezzünk a lehető legpontosabban.

A TANFOLYAM TÉMÁJA

Maharishi egyik rövidebb tanfolyama vagy olyan előadások, amelyeket eddig feltehetően még nem láttunk.

SZÁLLÁS és ÉTKEZÉS
2, 3 és 4 ágyas szobák, vízforraló és villanytűzhely minden apartmanban.
Reggeli: svédasztalos, vegetáriánus.
Ebéd: 3 fogásos vegetáriánus.
Vacsora: könnyebb, kevésbé fűszeres főtt étel.
HASZNOS INFORMÁCIÓK

A tanfolyamra hozzunk szabadidőruhátpolifómot, párnát és takarót a meditációhoz, a jógaászanákhoz és a pihenéshez, továbbá egy elegánsabb ruhát a tortaünnepséghez.

A szidhák lehetőség szerint hozzanak magunkkal egy gumis lepedőt (90 cm x 200 cm x 35 cm méretű szivacshoz), ugyanis szállítás közben piszkolódhatnak a szivacsok. 

A mély tapasztalatok érdekében mindig legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22:00 előtt).

A tanfolyam egész ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve ne dohányozzunk.

A foglalkozásokon értelemszerűen tartsuk kikapcsolva a mobiltelefonunkat, lehetőleg ne internetezzünk és csak a tanfolyamvezetők előzetes beleegyezésével vezessünk autót.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

1. A TM gyakorlása.

2. Jóváhagyás a tanfolyamot szervező és tartó TM-tanárok, valamint a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány részéről.

TERMÉKEK, illetve SZOLGÁLTATÁSOK HIRDETÉSE

A szervezők az alábbi feltételekkel biztosítják a tanfolyamon részt vevő TM-esek számára saját maguk, illetve a saját cégük által készített / forgalmazott termék(ek), illetve kínált szolgáltatás(ok) hirdetését:

1. a hirdető az adott terméke(ke)t, illetve szolgáltatás(oka)t hirdeti a TM-es ARANY OLDALAK-on,

2. a hirdető részt vesz a tanfolyamon és kizárólag a saját maga, illetve a saját cége által előállított / forgalmazott terméke(ke)t, illetve kínált szolgáltatás(oka)t hirdeti,

3. olyan termék(ek), illetve szolgáltatás(ok) hirdethetők, amelyek nem hasonlítanak a Maharishi Védikus Tudománya keretében − pl. a Maharishi Ájurvédában stb. − használt termékekre, illetve szolgáltatásokra,

4. a hirdető kizárólagos felelősséget vállal az általa hirdetett termék(ek)ért, illetve szolgáltatás(ok)ért − a tanfolyam szervezőit e tekintetben semmilyen jogi, pénzügyi vagy erkölcsi felelősség nem terheli és nem terhelheti,

5. a fenti négy pontban leírtaktól függetlenül a tanfolyam szervezői beleegyezésüket adják ahhoz, hogy az illető az általuk tartott, illetve szervezett tanfolyamon, a szervezők által kijelölt helyen és megadott időszakokban kínálja a terméke(ke)t, illetve a szolgáltatás(oka)t.

A termékek, illetve a szolgáltatások hirdetése díjtalan.

A fenti lehetőséget 2017 szeptemberétől a mindenkori tapasztalatok és visszajelzések függvényében biztosítjuk.

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM

feltöltés alatt…

UTAZÁS

Az igényektől függően Budapestről autóbusz indítását tervezzük.


BKK-menetrend

MÁV-menetrend

TELEKOCSI

VOLÁN-menetrend

TANFOLYAMDÍJ
Március 25-től április 4-ig (10 éjszaka, 11 nap): 129 000 Ft
Március 25-től március 31-ig vagy március 29-től április 4-ig (6 éjszaka, 7 nap): 84 000 Ft
Március 28-tól március 31-ig (3 éjszaka, 4 nap): 48 000 Ft
A tanfolyamdíjat az érkezéskor kérjük befizetni.
FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A tanfolyamdíj magában foglalja a szállás és a napi háromszori étkezés* díját is, valamint a különböző szervezési költségeket (pl. szivacsszállítás, jogdíjak stb.)

A tanfolyamdíj nem foglalja magában az utazási költséget, illetve az esetlegesen szükséges orvosi ellátás költségeit.

* Az egyedi — pl. glutén- vagy laktózmentes — étrendet követők jelezzék igényüket a szervezőknek (pl. a jelentkezési lapon a Megjegyzés rovatban). Egyedi étrend — amennyiben a szervezők biztosítani tudják — adott esetben felár fizetése mellett biztosított.

SZERVEZŐK

JELENTKEZÉS

Kérjük, hogy a tanfolyamra kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap segítségével jelentkezzen.

(Házas)párok, illetve családok jelentkezése esetén kérjük, hogy minden személyre külön töltsék ki a jelentkezési lapot. Miért? Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos információt kapjunk a jelentkezők tényleges létszámáról, másrészt pedig alapul szolgál az alapítvány és a szervezők, illetve az alapítvány és a nemzetközi szervezet közötti tételes elszámoláshoz.

A tanfolyammal kapcsolatos egyéb további tudnivalókról a szervezők e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket.

Ha a jelentkezés leadását követően módosítani kíván az adatokon vagy törölni szeretné a jelentkezését, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze a szervezőknek.

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!