RÖVIDEN AZ ELI-RŐL

Az ELI az Enlightened Leadership International (kb. Megvilágosodott Vezetők Nemzetközi Hálózata) rövidítése. E világméretű hálózat két éve jött létre a fairfieldi Maharishi Menedzsment Egyetemen, azzal a céllal, hogy megtalálja, kinevelje és feladatokkal lássa el az egyetem és a mozgalom vezetőinek új nemzedékét, elsősorban a 18 és 45 közötti korosztályban.

Az ELI különféle programokat kínál, melyek egyrészt lehetőséget adnak arra, hogy a TM iránt érdeklődő fiatalok találkozhassanak, együtt meditáljanak, valamint további tudásra tegyenek szert. Másrészt mindazokat hozzásegíti a növekedéshez és a fejlődéshez, akik komolyabban szeretnének elmélyülni a védikus tudásban vagy szolgálni, terjeszteni szeretnék ezt.

Ösztöndíjakat, mentorálási lehetőségeket biztosít, továbbá nemzetközi projektekben való részvételre buzdít. Egyik fő célja, hogy egyengesse azok útját, akik TM-tanárrá szeretnének válni.

Ám a tanárok sem maradnak ki a jóból! Ez évtől az ELI nemzetközi szinten munkalehetőségeket kínál mindenki számára, aki a TM-mozgalomnak szeretne dolgozni. Ennek a tanfolyamnak is ez volt az egyik fő témája. A Guru Púrnimá ünnepségek után bemutatkoztak a nemzetközi TM-mozgalom (azaz a Világbéke Globális Országa) minisztériumai, illetve a nagyobb projekteket koordináló rádzsák. Ezután munkacsoportok alakultak, és ki-ki az őt érdeklő területekhez csatlakozhatott.

ELI TTC

(Bali, 2016. szeptember)


BŐVEBB INFORMÁCIÓ


NEMZETKÖZI ELI-TALÁLKOZÓ

(Vlodrop, 2016. január)

Sziasztok!

 
Nagyszerű élményekkel tértünk haza a MERU-ról, erről szeretnénk Nektek röviden beszámolni.
 
Az ELI kurzus keretén belül lehetőségünk nyílt részt venni Maharádzsa kurzusán is, ami a védikus tudomány egy újabb gyakorlati alkalmazását jelenti a matematika területén (Mathematics and Consciousness). Hatalmas élmény volt négy napon keresztül Maharádzsával tölteni az időt, és magunkba szívni tudását.
 
A kurzus folyamán ezúttal nagy hangsúlyt fektettek a körözésre, így jó sokat meditáltunk, mély tapasztalatokkal gazdagodhattunk. 
 
Az aktivitás, az előadások és beszélgetések középpontjában pedig az ELI TTC állt, amit az ünnepségek alkalmával jelentettek be hivatalosan. Lehetőségünk volt találkozni a kurzus szervezőivel is, a Lodge házaspárral, akik beszámoltak a TTC várható körülményeiről, és akiknek kérdéseinket is feltehettük. Ők is biztosítottak támogatásukról, és nagyon örültek mindkettőnk jelentkezésének.
 
Az utolsó nap alkalmával találkozhattunk Raja Louissal, aki az egész csapatot meginvitálta a házába, ahol eltölthettünk néhány órát, és beszélgethettünk Vele. Csodálatos történeteket osztott meg velünk Maharishiről, és elmondta, hogy teljes szívével az ELI csapat mellett áll, hiszen a mozgalomnak szüksége van fiatal vezetőkre, ahogy annak idején is így kezdődött minden.
 
Közben megkaptuk leveleteket, hogy Raja John is támogatja a TTC-re való jelentkezésünket, aminek nagyon örültünk! 🙂 A tegnapi interjúban egyértelműek voltak az ELI TTC-vel kapcsolatban: szeretnék, ha mindketten ott lennénk.
 
Mindemellett a korábbi kérésetekkel teljes egyetértésben a szeptemberig tartó időszakban Dórival minél több TM-es rendezvényen és TM-es aktivitásban fogunk részt venni, hogy felkészüljünk a TTC-re. Minden figyelmünket odahelyezzük, hogy minél többször tapasztalhassuk a nagyobb csoport és a hosszabban tartó meditációk erejét. Szegeden eljárunk a koherencianapokra, közös meditációkra, tervezzük, hogy részt veszünk a tavaszi bentlakáson, a TM-es bálon, és nyáron Guru Purnima idején szeretnénk megint kint lenni a MERU-n a Next Gen kurzuson.
 
Köszönjük a támogatásotokat, és hogy megszerveztétek a Skype-beszélgetést Raja Johnnal és kedves feleségével. 
 
Minden jót!
 
Jai Guru Dev
[wonderplugin_slider id=”169″]

NEMZETKÖZI ELI-TALÁLKOZÓ

(Vlodrop, 2015. július 30 – augusztus 8.)

Idén ismét a világ minden részéről érkeztek résztvevők a TM-mozgalom jövendő vezetőit, illetve a Maharishi tanítása iránt elkötelezett fiatalokat tömörítő ELI világtalálkozójára, melyet ezúttal a Guru Purnimá ünnepséggel egybekötve rendeztek meg Vlodropban.

Míg a tavalyi évben 40-en, idén már 80-an vettek részt a találkozón. A csoportos meditációk és a mozgalom vezetőivel való találkozások és tanácskozások mellett a résztvevők kirándulásokat, gandharvavéda-koncertet és védikus jagjákat is élvezhettek (utóbbiakból Guru Púrnimá napján kettőt, az utolsó szombat délelőtt pedig egyet). A csoport a záróesten együtt meditált Maharishi házának brahmaszthánjában (fantasztikusan jót!), majd az emeleten megtekinthettük Maharishi púdzsá-szobáját, illetve a különleges jéglingát. Az itt tapasztalható, szinte kézzel foghatóan eleven csend hihetetlen élmény volt, melynek mindenki mélyen a hatása alá került.

Magyarországról hárman vettünk részt az ELI-találkozón, de az első néhány napon a Guru Púrnimára látogató TM-tanárok is bele-bele hallgattak az ELI programjaiba, különösen Mahárádzsa előadásaiba. A későbbiek során az ELI-s trió az egész kurzus legnépszerűbbnek bizonyuló munkacsoportjában kötött ki: Latin-Amerika emberfeletti teljesítményeket produkáló rádzsája számunkra is ellenállhatatlannak bizonyult. A rádzsa Luísból áradó tudás, bölcsesség, szeretet és kedves humor mindenkit levett a lábáról. Az itt töltött két nap valószínűleg sorsfordító lesz mindannyiunk számára.

Folytatás jövőre, a helyszínt még keresik, de remélhetőleg még több több magyar TM-es fiatal vesz majd részt az eseményen!

Pal_Daniel

Dr. Pál Dániel

[wonderplugin_slider id=”139″]


 NEMZETKÖZI ELI-TALÁLKOZÓ

(Vlodrop, 2015. január)

ELI


II. ELI-HUNGARY TALÁLKOZÓ


Mikor? 2015. június 26-29.

Jelentkezési határidő: 2015. június 5.

Hol? Hosszúhetény, Hotel Kövestető

Tanfolyamdíj: 46.000 Ft

A TALÁLKOZÓRÓL RÖVIDEN

Az ELI-Hungary, a nemzetközi mozgalom fiatalokat célzó szervezetének magyar csoportja ismét csapatépítő hétvégét szervez a TM-et gyakorló fiataloknak.

Ez nem egy hagyományos TM-es „bentlakásos tanfolyam” – a közös meditáció mellett sok vidám program is lesz: kirándulás, sárkányhajózás, pizza-party, strandolás, éneklés az esti tábortűznél, …

A találkozó célja, hogy együtt legyünk, együtt gondolkodjunk, együtt meditáljunk, és hogy jól érezzük magunkat együtt. A környező országokból is várunk meditáló fiatalokat.

A részvételi díj magában foglalja a 4 nap / 3 éjszaka szállás és a napi háromszori étkezés költségét, a tanfolyam díját, a sárkányhajózás díját, a találkozó ideje alatti szállítás díját, valamint a jogdíjakat.

Szállás: a Mecsekben, az erdő „közepén” elhelyezkedő Hotel Kövestető 2 ágyas, fürdőszobás szobáiban.

Étkezés: napi háromszori, kétfogásos étkezés, vegetáriánus menü.

A találkozót minimum 35 fő részvételével tudjuk megrendezni, ezért kérjük, hogy aki eldöntötte, hogy szeretne eljönni, legkésőbb június 5-ig jelentkezzen!

RÉSZLETES PROGRAM


ELI-2015

(TOVÁBBI) KEDVCSINÁLÓ…


[wonderplugin_slider id=”167″]

SZERVEZŐ


Gajdos_Peter

Gajdos Péter

JELENTKEZÉS

 NEMZETKÖZI ELI-KONFERENCIA

(Vlodrop, 2014)

[wonderplugin_slider id=”87″]


ELI MAGYARORSZÁG TALÁLKOZÓ

(Orfű, 2014)

[fb-post href=https://www.facebook.com/813515362009584/videos/872384326122687]

[wonderplugin_slider id=”168″]

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest