MIT JELENT A „LEGYŐZHETETLENSÉG”?

Legyőzhetetlenné akkor válunk, ha a gondolkodásunk, a beszédünk és a tevékenységünk spontán módon olyan, hogy azzal nem teremtünk ellenségeket, továbbá ha ugyanilyen spontán módon képesek vagyunk semlegesíteni a korábban létrejött negatív hatásokat.


A TERMÉSZETBEN HOL TALÁLUNK PÉLDÁT A LEGYŐZHETETLENSÉGRE?

Meissner-hatas-Invincible-Europe

Minden tárgy a kvantum-alapállapotában – azaz az abszolút 0 ºC közelében – úgynevezett „szupravezetővé” válik, ami azt jelenti, hogy a tárgy részecskéi tökéletesen koherens állapotot hoznak létre.

A Meissner-hatás igazolja, hogy a szupravezető képes ellenállni a külső hatásoknak és megőrizni belső rendezettségét: a külső mágneses hullámok nem tudnak áthatolni a szupravezetőn, míg a normál vezető ezt nem képes megakadályozni.


GYAKORLATI ESZKÖZÖK A LEGYŐZHETETLENSÉG MEGTEREMTÉSÉRE

Maharishi Mahesh Yogi évtizedeken keresztül hangsúlyozta, hogy a legyőzhetetlenség megteremtésének gyakorlati eszközei a jóga és a jagja.


MAHARISHI JÓGA

A TM és a TM-Szidhi program gyakorlása során az agy működése teljesen koherenssé válik, amelynek eredményeként az egyén spontán összhangban gondolkodik, beszél és cselekszik az összes természeti törvénnyel. Ennek következtében sehol sem teremt ellenséget magának, illetve spontán módon semlegesíti a külső negatív hatásokat – „Tat szannidhau vairatjagah”: „A (jóga) közelében megszűnnek az ellenséges tendenciák.” (Pátandzsali: Jógaszútrák, II.35.)


MAHARISHI JAGJA

A jagja egy védikus eljárás, amelynek célja egy adott kívánság (szanszkritül: szankalpa) beteljesítése. A jagjákat lehet egyéni, illetve kollektív (pl. országos) célok, kívánságok beteljesítésére igénybe venni.

Pin It on Pinterest