Maharishi_jagja
Nem lehet nem észrevenni, hogy - különösen ezekben a napokban és hetekben - Magyarországnak, Európának és a világ egészének milyen óriási szüksége lenne arra, hogy a koherencia átitassa a kollektív tudatot, és ezzel felerősödjön a természeti törvény életet támogató hatása az egyének és a társadalom életének minden területén.
E cél elérése érdekében, a védikus hagyomány alapján Maharishi két alapvető eszközt elevenített fel és hagyott ránk: a jógát, amelynek gyakorlása a TM és a TM-Szidhi program csoportos gyakorlásában teljesedik ki, valamint a jagját, amelyeket hagyományosan az indiai védikus panditok végeznek.

Az India földrajzi középpontjában (brahmaszthán) lévő, jelenleg néhány ezres (és folyamatosan bővülő) Maharishi védikus panditcsoport napi rendszerességgel gyakorolja a TM és a TM-Szidhi programot (jóga), és szintén napi rendszerességgel végez az egyének, az országok és a világ egésze számára védikus jagjákat.
Ez az indiai panditcsoport egy egyedülálló csoport: a világon jelenleg csak ez a csoport képes a jóga és a jagja Maharishi által helyreállított eredeti - legtisztább és leghatékonyabb - módjának gyakorlására, illetve végzésére!

EGYEDÜLÁLLÓ KEZDEMÉNYEZÉS
Magyarország hatodik éve vesz részt az országos jagjaprogramban: jelen pillanatban kb. 70 adományozónak köszönhetően havonta 10 napon keresztül kap az ország jagját.
Több szempontból is szeretnénk egy következő szintre lépni ebben a kezdeményezésben.
Tudjuk, hogy a jagják hatása a jagjákban részt vevők, azaz a felajánlók tudatán keresztül valósul meg a kollektív tudatban.
Eddig kb. 70 ember volt 10 millióért.
A TM Hírlevelet közel 3000-en olvassák: a jelenlegihez képest mennyivel intenzívebb hatást tudnánk elérni, ha mindannyian összefognánk és hozzájárulnánk a jagjaprogramhoz, azaz a Maharishi védikus panditcsoport támogatásához!…

Ha a TM Hírlevél minden címzettje évente csupán 5000 (ötezer) Ft-tal támogatná az országos jagjaprogramot, akkor a Maharishi védikus panditok által a TM és a TM-Szidhi program csoportos gyakorlásán keresztül létrehozott, ún. „(kiterjesztett) Maharishi-hatás”  mellett az ország egésze az év minden hónapjában 20 napig* élvezhetné a Maharishi jagja áldásos hatásait is, sőt adott esetben magasabb kategóriájú, tehát még intenzívebb hatású jagjákat is tudnánk vásárolni Magyarország számára.

Európában egészen biztosan nincs olyan ország, ahol néhány ezren támogatnák az országos jagjaprogramot, de még világviszonylatban is minden bizonnyal egyedülálló lenne egy ilyen támogatói létszám!
Az elmúlt évszázadok során a magyarok nem egyszer mutatták már meg, hogy életfeladatukat (dharma) felismerve és beteljesítve képesek a legsötétebbnek és legreménytelenebbnek tűnő időszakokban is kiutat találni és mutatni más nemzetek számára is.
A cél világos és nemes, az elérése mindannyiunktól csupán minimális erőfeszítést igényel. Kizárólag tőlünk függ tehát, hogy a történelem ezen sorsfordító időszakában képesek vagyunk-e élni ezzel a lehetőséggel!
TÁMOGATÁS

Akik eddig is rendszeresen hozzájárultak az országos jagjaprogramhoz, kérjük, hogy a jövőben is tartsák fenn a hozzájárulásuk rendszerességét, sőt - lehetőség szerint - növeljék adományaik összegét.

Azok, akik eddig még nem vettek részt a magyarországi jagjaprogram támogatásában, kérjük, fontolják meg, hogy évi (legalább) 5000 Ft-tal tudnák-e azt támogatni.

Az adományok a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány külön e célra létrehozott számlájára fognak érkezni: onnan továbbítjuk a Maharishi védikus panditokat támogató és a világ minden országából beérkező adományokat kezelő nemzetközi alapítványhoz (Brahmánanda Szaraszvátí Alapítvány).
Karoly_Viktoria_es_Piros_Peter
A magyar jagjanagykövetek - Károly Viktória és Piros Péter - havi beszámolót és kimutatást készítenek a beérkezett adományok összegéről, a támogatók számáról, illetve a megrendelt jagjákról. Ezek az információk az alábbi linken tekinthetők meg:
GYAKORLATI LÉPÉSEK
ÚJ TÁMOGATÓK

Ha új támogató szeretne lenni, kattintson az alábbi, ÚJ TÁMOGATÓK JELENTKEZÉSE feliratú gombra és töltse ki az online űrlapot. A jagjanagykövetek az űrlapon megadott adatok alapján email-ben küldik el az országos jagjaprogram támogatására fenntartott alapítványi számlaszámokat és a jagjákkal kapcsolatos egyéb információkat.
RÉGI TÁMOGATÓK
Akik már eddig is hozzájárultak a jagjaprogramhoz, a jagjanagykövetek által küldött jagjahírlevélben kapnak további tájékoztatást.
———-
* Jelen pillanatban a Brahmánanda Szaraszvátí Alapítvány még nem tudja lehetővé tenni, hogy egy ország havonta 30 nap jagját tudjon kapni, de mihelyst ez lehetővé válik, az első olyan országok között szeretnénk lenni, amelyek az év minden napján élvezik a Maharishi jagják áldásos hatását.