home_Maharishi

PURUSA” PROGRAM

A Purusa nagyon ideális program. Egy csodálatos program, amely által az ember a Természeti Törvény teljes lehetőségét kiaknázza és felhasználja azt a tiszta boldogság élvezetére. A világbéke e program mellékterméke. A mennyei élet a Földön e program mellékterméke.” (Maharishi)


 

RÖVIDEN A PURUSAPROGRAMRÓL

Maharishi 1981-ben indította el a Purusaprogramot olyan egyedülálló férfiak számára, akik önmagukat teljes mértékben a lehető legnagyobb sebességű evolúciónak kívánják szentelni. Maharishi a program minden egyes részletét a legnagyobb körültekintéssel e cél érdekében tervezte meg. A napi rutin magába foglalja a TM és a TM-szidhi program csoportos gyakorlását, védikus tudás előadásokat, és egyéb Maharishi világméretű mozgalmának programjait megvalósító aktivitásokat.

A TM és a TM-szidhi program gyakorlása közben a Maharishi Purusaprogram résztvevői önmagukban megtapasztalják az egyesített mező csendes mélységeit. A csoportos gyakorlás által pedig világszerte felelevenítik az egyesített mezőt és annak minőségeit a társadalomban. Ezáltal felélesztik a természet pozitív és evolúciós törvényeit az országok és a világ kollektív tudatában. A TM és a TM-szidhi csoportos gyakorlásáról készült tudományos kutatások igazolják, hogy a csoportos gyakorlás csökkenti a társadalmi stresszt, a balesetek számát, a háborúkat, a terrorizmust és a stressz számtalan negatív megnyilvánulását, amelyek mind a természeti törvény megsértése miatt keletkeznek.

A világ különböző pontjain létrehozott Purusaközpontok várják olyan egyedülálló férfiak jelentkezését, akik már elsajátították a TM-et és a TM-szidhi programot, és szeretnének mélyebben elmerülni ennek gyakorlásában. Ez egy teljes idős program legalább egy éves elkötelezettséget igényel. Jelenleg négy magyar résztvevője van a Purusaprogramnak.

[wonderplugin_slider id=”59″]

AZ EGYESÍTETT MEZŐ ÉS A PURUSA

Azt tettük, hogy megalapoztuk a csendben lévő hatalom uralmát. A csend a világegyetem irányítója. A csendben van a Természeti Törvény leirata, amely örökkön vezérli mindenki sorsát.(Maharishi, 2008. január 11.)

Maharishi Védikus Tudománya és a modern fizika egyaránt leír egy végtelen, meg nem nyilvánult energia és intelligencia mezőt az anyagi teremtés alapjánál. A természeti törvény ezen egyesített mezeje hozza létre az összes formát és jelenséget a teremtésben, és ad otthont a természet összes törvényének. Erről a csendes, transzcendentális szintről valósul meg – bámulatos pontossággal és rendezettséggel – az egész világegyetem irányítása.

Az összes természeti törvény egyesített mezejének szintjéről, a csendes igazgatás és a tiszta boldogság szintjéről a Maharishi Purusaprogram tagjai hozzájárulnak egy problémáktól és szenvedéstől mentes világ, az összes természeti törvénnyel összhangban lévő világ megteremtéséhez. Ezzel egy időben pedig a személyes megvilágosodásban és a magasabb tudatállapotok megtapasztalásában komoly fejlődést érnek el.

A Purusa hivatása a tiszta boldogság, szabadság, önállóság és legyőzhetetlenség állandó élvezetéből, valamint a pozitivitás, harmónia, boldogság és béke erőteljes hatásának környezetbe való spontán kisugárzásából áll.” (Maharishi)

CSATLAKOZÁS, illetve TÁMOGATÁS

Ha szeretne bővebb információt kapni a programról, a csatlakozás részleteiről és feltételeiről, vagy támogatná a magyar purusák részvételét e koherencia teremtő programban, ezen a címen felveheti velük a kapcsolatot: Purusa@Maharishi.hu

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This