A Maharishi Videotékában a videók egy része sztereó hangalámondással készült.

Ez azt jelenti, hogy a bal csatornán az eredeti angol hang, a jobb csatornán pedig a magyar hangalámondás hallható.

Ha a magyar (vagy az angol) hang nem hallható, azt a balansznak az alábbiakban* vázolt beállításával tehetjük hallhatóvá.

* Az alábbi leírás Windows 7 operációs rendszert futtató PC-n készültek. Ha gépünkön a Windows másik változata fut, akkor az alább leírtak csak támpontot adnak a balansz megtalálásához és beállításához.

1. Nyissuk meg a Vezérlőpultot, majd a Hang opciót.

2. A felbukkanó ablakon kattintsunk az első (Lejátszás) „fülre”, majd a Hangszórókra helyezve a kurzort kattintsunk jobb egérgombbal. A legördülő listán kattintsunk a Tulajdonságokra.

3. A felbukkanó ablakon kattintsunk a második „fülre”, majd a hangszóró képe mellett kattintsunk a Balansz gombra.

4. A megnyíló kis ablakon állítsuk be a bal (az alábbi ábrán: L) és a jobb (az alábbi ábrán: R) csatorna erősségét: az egyszerűség kedvéért legyen mindegyik maximális (=100), ahogyan az az alábbi ábrán is látszik.

Megjegyzés:

Ha csak a magyar vagy csak az angol hangot szeretnénk hallani, akkor az ellentétes csatornát némítsuk le, azaz húzzuk a lenémítandó csatorna „csúszkáját” balra, amíg a számláló 0-t nem mutat.

Ha a fenti lépéseket követve a gépünkön továbbra sem hallható a magyar (vagy az angol) hang, akkor kérjük egy hozzáértő személy segítségét.

 

Pin It on Pinterest