MIKOR? és HOL?

Mikor? feltöltés alatt…

Hol? feltöltés alatt…

RÖVIDEN A TM HALADÓ TECHNIKÁKRÓL

A haladó technikák célja, hogy a tapasztalást egy újabb, magasabb szintre emeljék. A haladó technikák egy tápoldathoz hasonlítanak: a tápoldat segítségével minden fa szebb gyümölcsöt terem. 

Annak érdekében, hogy még nagyobb eredményeket és beteljesedést élvezzünk az életben, éljünk a haladó technikák csodálatos programja által kínált lehetőséggel és tegyük még tartalmasabbá a magasabb tudatállapotok kifejlődését.” (Maharishi)

A TM haladó technikákkal fokozzuk azon képességünket, hogy megtapasztaljuk a gondolatok finomabb szintjeit, ami a finomabb érzékelés kifejlődésével együtt lehetővé teszi, hogy egyre otthonosabbá váljunk a saját belső önvalónk megtapasztalásában.

Ahogyan az elménket egyre teljesebben átitatja a tiszta tudatosság és ahogyan az érzékelésünk egyre jobban kifinomodik, a gondolataink és a tevékenységeink spontán módon egyre erőteljesebbé és hatékonyabbá válnak, ami a mindennapok során a vágyaink gyorsabb és könnyebb megvalósulását eredményezi.

A TM haladó technikák rendszerét Maharishi állította össze, és jelenlegi formáját 2005-ben alakította ki.

A haladó technikák meghatározott sorrendben követik egymást.

Minden haladó technika a TM, illetve az előző haladó technika legalább kéthavi rendszeres gyakorlását követően sajátítható el a Maharishi által képzett indiai tanároktól.

Az összes TM haladó technikát nyolc* foglalkozás keretében sajátíthatjuk el: ezekből az első hét egy-egy hétvégét, a kilencedik pedig egy kéthetes bentlakást igényel.

Az első TM haladó technika az ún. „éjszakai technika”, amelynek segítségével kihasználhatjuk az éjszakai alvással töltött időt a magasabb tudatállapotok kifejlődésének felgyorsítására.

Az 5., a 6., a 7. és a 8. haladó technika az ún. „TM-Szidhi program”, amely a „jógarepülés” technikájának elsajátításában csúcsosodik ki.

A jógarepülés az egyetlen olyan technika, amely szó szerint az agy minden területét képes aktivizálni, és tökéletes elme-test koordinációt alakít ki.

Az általános tapasztalat az, hogy minden egyes haladó technikával növekszik a transzcendentális tudat megtapasztalásának tisztasága, és mivel a a transzcendentális tudat a természeti törvények egyesített mezejének tapasztalása, mindennapi életünkben egyre nyilvánvalóbbá válik a Természet legyőzhetetlen erejének támogatása.

A TM haladó technikák a TM-hez hasonlóan szintén egyszerűek és természetesek: gyakorlásuk erőfeszítés nélkül történik.

Az első néhány haladó technika esetében a meditációs időnk sem nő meg.

KONKRÉTAN ERRŐL A TANFOLYAMRÓL

feltöltés alatt…

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

Szombat délelőtt: kb. 9 órától a csoport minden tagja együtt kitölti a jelentkezési lapot, és befizeti a tanfolyamdíjat.

Ezt követően az indiai tanárok átnézik a jelentkezési lapokat, adott esetben beszélhetnek egy-egy jelentkezővel, majd megkezdődik a személyes tanítás a 2., a 3., illetve a 4. TM haladó technikára jelentkezőknek. A létszámtól függően ez azt is jelentheti, hogy például a 3., illetve a 4. TM haladó technikára jelentkezőkre csak a déli, illetve a kora délutáni órákban kerül majd sor.

Az 1. TM haladó technikát végzők számára a kora esti órákban (általában 16-17 óra körül) kerül sor a személyes tanításra.

Vasárnap délelőttMaharishi-előadással egybekötött közös ellenőrző foglalkozás és a tapasztalatok megbeszélése, valamint az előző nap kapott haladó technika egyéni ellenőrzése.

A szombati, illetve a vasárnapi kezdés pontos időpontjáról a szervezők e-mailben értesítik a jelentkezőket.

A tanfolyam ezen felépítését Maharishi, illetve a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) határozta így meg: a szervezőknek nem áll módjában ezen érdemben változtatni, illetve figyelembe venni esetleges egyéni preferenciákat.

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Javasoljuk, hogy mindkét napra hozzunk magunkkal meleg zoknit, valamint termoszban valamilyen meleg italt (pl. ájurvédikus teát) és a helyszínen fogyasztható, könnyű, lehetőleg bioalapanyagokból készült vegetáriánus ételt / szendvicset.

A mély tapasztalatok érdekében legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22.00 előtt).

A tanfolyam ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve lehetőleg ne dohányozzunk.

Kérjük, hogy legyen mindenkinél kék toll a jelentkezési lap kitöltéséhez és egy keményebb, A4-es méretű „alátét” (ideálisan: felírótábla) az íráshoz.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

1.TM, illetve az előző TM haladó technika vagy a teljes TM-Szidhi program (a „jógarepüléssel” együtt) legalább 2 hónapos rendszeres gyakorlása.

2. Jóváhagyás a tanfolyamot szervező TM-tanárok és a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány, valamint adott esetben az indiai tanárok és a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) részéről.

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM

feltöltés alatt…

TANFOLYAMDÍJ

felnőtt: 80 000 Ft

házaspár: 120 000 Ft

diák / nyugdíjas*: 55 000 Ft

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon regisztrál a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

* Az igazoló okmányt (diákigazolványt, illetve nyugdíjasigazolványt) a helyszínen, a tanfolyam kezdetét megelőzően, a tanfolyamdíj befizetésekor kérjük bemutatni.

Minden egyéni résztvevő, (házas)pár, illetve család ajándékba kap egy-egy Bhagavad-gítát.

GY. I. K.
Miért éppen az adott helyszínt választották a szervezők?
2008 óta kivétel nélkül minden tanfolyamot csak a Maharishi szthápatja véda szabályai szerint épített épületekben lehet tartani.
Ha nincs ilyen épület az adott országban, akkor a tanfolyamnak helyet adó épület legalább keleti, illetve északi bejárattal kell, hogy rendelkezzen. (A bejárat a keleti, illetve az északi iránytól legfeljebb 5 fokban térhet el…)
 
Fontos szempont az is, hogy a tanfolyamok lehetőleg ne a zajos, zsúfolt belvárosban legyenek: ettől függetlenül a szervezők mindig igyekeznek olyan helyszínt találni, amely még tömegközlekedési eszközzel is aránylag jól megközelíthető.
A fenti feltételek mellett a helyszínnek a tanfolyam időpontjára szabadnak kell lennie, illetve a színvonalasság és a bérleti költség is fontos szerepet játszik a választásban.
Ha Önnek tudomása van olyan épületről, amely megfelel a fenti kritériumoknak, kérjük, hogy értesítse erről a szervezőket, akik a lehetőségeikhez mérten figyelembe veszik az Ön által ajánlott lehetőséget.
Miért nem lehet előre kitölteni a jelentkezési lapokat?
A TM Haladó Technika tanfolyam esetében is igaz, hogy a jelentkezési lapokon szereplő kérdések az adott tanfolyam jogilag védett know-how-jához tartoznak, ezért ezeket nem lehet pl. e-mailben elküldeni a jelentkezőknek vagy egy on-line jelentkezési lapon hozzáférhetővé tenni.
A múltbeli tapasztalatok arra is rávilágítottak, hogy előfordulhat, hogy egy-egy kérdés esetében a jelentkezőknek további magyarázatra van szükségük a pontos válasz megadásához.
A kitöltött jelentkezési lapokat az indiai tanároknak is át kell nézniük a tanítás megkezdése előtt, és adott esetben ők is kérhetik, hogy a tanítást megelőzően beszélhessenek egy-egy jelentkezővel.
Mindezek fényében határozta meg Maharishi Mahesh Yogi és a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) azt, hogy a jelentkezési lapokat a csoport együtt tölti ki a tanfolyam kezdetén, a szervezők jelenlétében és – adott esetben – segítségével.

Pin It on Pinterest

Share This