TM HALADÓ TECHNIKA TANFOLYAM

MIKOR? és HOL?

Mikor? 2019. február …

Hol? Budapest (A pontos címről a szervezők majd értesítik a résztvevőket.)

RÖVIDEN A TM HALADÓ TECHNIKÁKRÓL

A haladó technikák célja, hogy a tapasztalást egy újabb, magasabb szintre emeljék. A haladó technikák egy tápoldathoz hasonlítanak: a tápoldat segítségével minden fa szebb gyümölcsöt terem. 

Annak érdekében, hogy még nagyobb eredményeket és beteljesedést élvezzünk az életben, éljünk a haladó technikák csodálatos programja által kínált lehetőséggel és tegyük még tartalmasabbá a magasabb tudatállapotok kifejlődését.” (Maharishi)

A TM haladó technikákkal fokozzuk azon képességünket, hogy megtapasztaljuk a gondolatok finomabb szintjeit, ami a finomabb érzékelés kifejlődésével együtt lehetővé teszi, hogy egyre otthonosabbá váljunk a saját belső önvalónk megtapasztalásában.

Ahogyan az elménket egyre teljesebben átitatja a tiszta tudatosság és ahogyan az érzékelésünk egyre jobban kifinomodik, a gondolataink és a tevékenységeink spontán módon egyre erőteljesebbé és hatékonyabbá válnak, ami a mindennapok során a vágyaink gyorsabb és könnyebb megvalósulását eredményezi.

A TM haladó technikák rendszerét Maharishi állította össze, és jelenlegi formáját 2005-ben alakította ki.

A haladó technikák meghatározott sorrendben követik egymást.

Minden haladó technika a TM, illetve az előző haladó technika legalább kéthavi rendszeres gyakorlását követően sajátítható el a Maharishi által képzett indiai tanároktól.

Az összes TM haladó technikát nyolc* foglalkozás keretében sajátíthatjuk el: ezekből az első hét egy-egy hétvégét, a kilencedik pedig egy kéthetes bentlakást igényel.

Az első TM haladó technika az ún. „éjszakai technika”, amelynek segítségével kihasználhatjuk az éjszakai alvással töltött időt a magasabb tudatállapotok kifejlődésének felgyorsítására.

Az 5., a 6., a 7. és a 8. haladó technika az ún. „TM-Szidhi program”, amely a „jógarepülés” technikájának elsajátításában csúcsosodik ki.

A jógarepülés az egyetlen olyan technika, amely szó szerint az agy minden területét képes aktivizálni, és tökéletes elme-test koordinációt alakít ki.

Az általános tapasztalat az, hogy minden egyes haladó technikával növekszik a transzcendentális tudat megtapasztalásának tisztasága, és mivel a a transzcendentális tudat a természeti törvények egyesített mezejének tapasztalása, mindennapi életünkben egyre nyilvánvalóbbá válik a Természet legyőzhetetlen erejének támogatása.

A TM haladó technikák a TM-hez hasonlóan szintén egyszerűek és természetesek: gyakorlásuk erőfeszítés nélkül történik.

Az első néhány haladó technika esetében a meditációs időnk sem nő meg.

KONKRÉTAN ERRŐL A TANFOLYAMRÓL

feltöltés alatt…

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

Szombat délelőtt: kb. 9 órától a csoport minden tagja együtt kitölti a jelentkezési lapot, és befizeti a tanfolyamdíjat.

Ezt követően az indiai tanárok átnézik a jelentkezési lapokat, adott esetben beszélhetnek egy-egy jelentkezővel, majd megkezdődik a személyes tanítás a 2., a 3., illetve a 4. TM haladó technikára jelentkezőknek. A létszámtól függően ez azt is jelentheti, hogy például a 3., illetve a 4. TM haladó technikára jelentkezőkre csak a déli, illetve a kora délutáni órákban kerül majd sor.

Az 1. TM haladó technikát végzők számára a kora esti órákban (általában 16-17 óra körül) kerül sor a személyes tanításra.

Vasárnap délelőttMaharishi-előadással egybekötött közös ellenőrző foglalkozás és a tapasztalatok megbeszélése, valamint az előző nap kapott haladó technika egyéni ellenőrzése.

A szombati, illetve a vasárnapi kezdés pontos időpontjáról a szervezők e-mailben értesítik a jelentkezőket.

A tanfolyam ezen felépítését Maharishi, illetve a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) határozta így meg: a szervezőknek nem áll módjában ezen érdemben változtatni, illetve figyelembe venni esetleges egyéni preferenciákat.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

1.TM, illetve az előző TM haladó technika vagy a teljes TM-Szidhi program (a „jógarepüléssel” együtt) legalább 2 hónapos rendszeres gyakorlása.

2. Jóváhagyás a tanfolyamot szervező TM-tanárok és a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány, valamint adott esetben az indiai tanárok és a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) részéről.

TERMÉKEK, illetve SZOLGÁLTATÁSOK HIRDETÉSE

A szervezők az alábbi feltételekkel biztosítják a tanfolyamon részt vevő TM-esek számára saját maguk, illetve a saját cégük által készített / forgalmazott termék(ek), illetve kínált szolgáltatás(ok) hirdetését:

1. a hirdető az adott terméke(ke)t, illetve szolgáltatás(oka)t hirdeti a TM-es ARANY OLDALAK-on,

2. a hirdető részt vesz a tanfolyamon és kizárólag a saját maga, illetve a saját cége által előállított / forgalmazott terméke(ke)t, illetve kínált szolgáltatás(oka)t hirdeti,

3. olyan termék(ek), illetve szolgáltatás(ok) hirdethetők, amelyek nem hasonlítanak a Maharishi Védikus Tudománya keretében − pl. a Maharishi Ájurvédában stb. − használt termékekre, illetve szolgáltatásokra,

4. a hirdető kizárólagos felelősséget vállal az általa hirdetett termék(ek)ért, illetve szolgáltatás(ok)ért − a tanfolyam szervezőit e tekintetben semmilyen jogi, pénzügyi vagy erkölcsi felelősség nem terheli és nem terhelheti,

5. a fenti négy pontban leírtaktól függetlenül a tanfolyam szervezői beleegyezésüket adják ahhoz, hogy az illető az általuk tartott, illetve szervezett tanfolyamon, a szervezők által kijelölt helyen és megadott időszakokban kínálja a terméke(ke)t, illetve a szolgáltatás(oka)t.

A termékek, illetve a szolgáltatások hirdetése díjtalan.

A fenti lehetőséget 2017 szeptemberétől a mindenkori tapasztalatok és visszajelzések függvényében biztosítjuk.

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM

20 fő

TANFOLYAMDÍJ

felnőtt: 80 000 Ft

házaspár: 120 000 Ft

diák / nyugdíjas*: 55 000 Ft

Szállás és étkezés (a fenti tanfolyamdíjakon felül): 30 000 Ft/fő

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon regisztrál a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

* Az igazoló okmányt (diákigazolványt, illetve nyugdíjasigazolványt) a helyszínen, a tanfolyam kezdetét megelőzően, a tanfolyamdíj befizetésekor kérjük bemutatni.

GY. I. K.
Miért éppen az adott helyszínt választották a szervezők?
2008 óta kivétel nélkül minden tanfolyamot csak a Maharishi szthápatja véda szabályai szerint épített épületekben lehet tartani.
Ha nincs ilyen épület az adott országban, akkor a tanfolyamnak helyet adó épület legalább keleti, illetve északi bejárattal kell, hogy rendelkezzen. (A bejárat a keleti, illetve az északi iránytól legfeljebb 5 fokban térhet el…)
 
Fontos szempont az is, hogy a tanfolyamok lehetőleg ne a zajos, zsúfolt belvárosban legyenek: ettől függetlenül a szervezők mindig igyekeznek olyan helyszínt találni, amely még tömegközlekedési eszközzel is aránylag jól megközelíthető.
A fenti feltételek mellett a helyszínnek a tanfolyam időpontjára szabadnak kell lennie, illetve a színvonalasság és a bérleti költség is fontos szerepet játszik a választásban.
Ha Önnek tudomása van olyan épületről, amely megfelel a fenti kritériumoknak, kérjük, hogy értesítse erről a szervezőket, akik a lehetőségeikhez mérten figyelembe veszik az Ön által ajánlott lehetőséget.
Miért nem lehet előre kitölteni a jelentkezési lapokat?
A TM Haladó Technika tanfolyam esetében is igaz, hogy a jelentkezési lapokon szereplő kérdések az adott tanfolyam jogilag védett know-how-jához tartoznak, ezért ezeket nem lehet pl. e-mailben elküldeni a jelentkezőknek vagy egy on-line jelentkezési lapon hozzáférhetővé tenni.
A múltbeli tapasztalatok arra is rávilágítottak, hogy előfordulhat, hogy egy-egy kérdés esetében a jelentkezőknek további magyarázatra van szükségük a pontos válasz megadásához.
A kitöltött jelentkezési lapokat az indiai tanároknak is át kell nézniük a tanítás megkezdése előtt, és adott esetben ők is kérhetik, hogy a tanítást megelőzően beszélhessenek egy-egy jelentkezővel.
Mindezek fényében határozta meg Maharishi Mahesh Yogi és a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) azt, hogy a jelentkezési lapokat a csoport együtt tölti ki a tanfolyam kezdetén, a szervezők jelenlétében és - adott esetben - segítségével.
Az indiai tanárok miért nem laknak a tanfolyam helyszínén?
Az indiai tanárok szálláshelyének kiválasztása során a szervezőknek a következő szempontokat kell figyelembe venniük:
1. Maharishi szthápatja véda épület vagy – ennek hiányában - legalább  keleti, illetve északi bejárattal rendelkező épület,
2. csendes és nyugodt környék, valamint
3színvonalas elhelyezés. Ennek részét képezi az is, hogy a lakás például megfelelően felszerelt konyhával rendelkezzen, ugyanis az indiai tanárok bráhminok, akik olyan ételeket fogyasztanak, amelyeket más bráhminok, illetve saját maguk készítenek. Ha a tanfolyam helyszíne egy hotel, ott általában nem megoldható az, hogy a szállóvendégek saját konyhával rendelkezzenek és maguk főzzenek.
Ha Önnek tudomása van olyan épületről, amelyben a fenti kritériumoknak megfelelő szállás biztosítható az indiai tanárok számára, kérjük, hogy értesítse erről a szervezőket, akik a lehetőségeikhez mérten figyelembe veszik az Ön által ajánlott lehetőséget.
 
SZERVEZŐK

JELENTKEZÉS

Kérjük, hogy a tanfolyamra kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap segítségével jelentkezzen.

(Házas)párok, illetve családok jelentkezése esetén kérjük, hogy minden személyre külön töltsék ki a jelentkezési lapot. Miért? Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos információt kapjunk a jelentkezők tényleges létszámáról, másrészt pedig alapul szolgál az alapítvány és a szervezők, illetve az alapítvány és a nemzetközi szervezet közötti tételes elszámoláshoz.

A tanfolyammal kapcsolatos egyéb további tudnivalókról a szervezők e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket.

Ha a jelentkezés leadását követően módosítani kíván az adatokon vagy törölni szeretné a jelentkezését, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze a szervezőknek.

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!