© Lammel Miklós

TM-SZIDHI TANFOLYAM

(Forrás: TMinfo.hu)

A különleges képességek természete - Maharishi felfedte a szidhik titkát

Az agyműködés optimálissá tétele a TM- és a TM-Szidhi program segítségével

MIKOR? és HOL?

ELSŐ HÉTVÉGE

Mikor? feltöltés alatt…

Jelentkezési határidő: feltöltés alatt…

Hol? Budapest (A szervezők e-mailben értesítik a jelentkezőket a pontos címről.)

RÖVIDEN A TM-SZIDHI TANFOLYAMRÓL

Ha a TM-Szidhi programot gyakoroljuk, képessé válunk a tudat legmélyebb szintjéről, az Intelligencia önviszonyuló állapotából gondolkodni. Minden innen indított gondolat elnyeri a Természet törvényeinek teljes támogatását, és minden gondolat, amely a Természet törvényeivel összhangban van, gyorsan, időveszteség, harc és küzdelem nélkül célba ér!” (Maharishi)

TM gyakorlása lehetővé teszi, hogy az elme erőfeszítés nélkül lecsendesedjen és megtapasztalja a tiszta tudatot, az „ÉN”-t, a kreativitás és az intelligencia kimeríthetetlen belső tárházát, amely minden szellemi tevékenységünk forrása.
TM-Szidhi program révén az elme képessé válik arra, hogy ebből a mély belső csendből merítse a gondolatokat, így azok a lehető legerősebbek és leghatékonyabbak lesznek.
A TM-Szidhi program gyakorlása specifikus csatornákon keresztül a tudat legmélyebb szintjéről optimalizálja a test és az elme koordinációját.
E program leghatékonyabb technikája az ún. „jógarepülés”.
A jógarepülés gyakorlása során maximális az agyhullám-koherencia, a test pedig spontán pattogva felemelkedik.
(A jógi) teste … ugrál, mint a béka, a gyakorlás magasabb szintjén pedig halad a levegőben.” (Siva-szamhitá, III. 41.)
Amikor a jógi lótuszülésben maradva képes a levegőbe emelkedni … (ez a jelenség) a (levegőelem feletti tökéletesség), amely elpusztítja a világ sötétségét.” (Siva-szamhitá, III. 42.)
A belső tapasztalatokat jókedvkiterjedt éberségkönnyedség és határtalan boldogságérzet kíséri.

KONKRÉTAN ERRŐL A TANFOLYAMRÓL

feltöltés alatt…

A TANFOLYAM FELÉPÍTÉSE

Jelentkezés

Első lépésként kérjük, hogy regisztráljon a tanfolyamra. A regisztrálás előfeltétele a jelentkezési folyamat további lépésein való részvételnek! 

Ezt követően az ajánló TM-tanárával közösen kitöltik a jelentkezési lapot, majd egy interjúra kerül sor, amelyen 3-4 TM-tanár vesz részt. Az interjú időpontjáról és helyszínéről az interjúztató TM-tanárok értesítik a jelentkezőket. (Az interjúkat a tanfolyam kezdete előtt általában néhány héttel tartják.)

Az interjún aláírásra kerül egy megállapodás is, amely a tanfolyamon szerzett ismeretek bizalmas kezelésére vonatkozik.

Három hétvége

A hétvégi foglalkozásokat péntek esteszombat délelőtt és délután (kb. 2 óra ebédszünettel), valamint vasárnap délelőtt tartjuk. (Elképzelhető a szombat délelőtt és délutáni, valamint a vasárnap délelőtt és délutáni felépítés is: erről a szervezők időben értesítik a  résztvevőket.)

A pontos kezdési időpontról és a helyszínről a szervezők időben kiértesítik a jóváhagyott jelentkezőket. Mivel a csoport együtt kell, hogy haladjon, elengedhetetlen a pontos érkezés.

E hétvégék során a résztvevők gondoskodnak maguknak szállásról és étkezésről, a tanfolyamdíj ezek költségét nem tartalmazza.

Két hét bentlakás

bentlakásos tanfolyamokon szokásos, a TM-Szidhi adminisztrátorok által összeállított napirend és program követése.

FIGYELEM! Az egyes foglalkozások egymásra épülnek, így azok kizárólag az előírt sorrendben végezhetők el. A tanfolyam elvégzéséhez kivétel nélkül minden egyes foglalkozáson elejétől végig részt kell venni: ennek hiányában meg kell ismételni az adott blokkot (=az adott hétvégét vagy a két hét bentlakást), amelynek díját újból be kell fizetni. Pótlásra nincs lehetőség!

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Javasoljuk, hogy az interjúra és a hétvégi foglalkozásokra hozzunk magunkkal meleg zoknit, termoszban valamilyen meleg italt (pl. ájurvédikus teát) és a helyszínen fogyasztható, könnyű, lehetőleg bioalapanyagokból készült vegetáriánus ételt / szendvicset.

A foglalkozásokra hozzunk szabadidőruhátpolifómot, párnát és takarót a jógaászanákhoz és a pihenéshez.

bentlakásos részre ezenkívül lehetőleg hozzunk magunkkal egy gumis lepedőt (90 cm x 200 cm x 35 cm méretű szivacshoz) és egy elegánsabb ruhát az ünnepségekhez.

A mély tapasztalatok érdekében mindig legyünk kipihentek: előző este feküdjünk le időben (22:00 előtt).

A tanfolyam egész ideje alatt lehetőleg ne fogyasszunk alkoholt és kávét, illetve ne dohányozzunk.

A foglalkozásokon értelemszerűen tartsuk kikapcsolva a mobiltelefonunkat, a bentlakásos rész alatt lehetőleg ne internetezzünk és csak a tanfolyamvezetők előzetes beleegyezésével vezessünk autót.

Szabad perceinkben olvassuk Maharishi valamelyik könyvét (pl. A Lét tudománya és az élet művészete).

Mindig legyen nálunk egy kék toll és egy (A4-es méretű) kemény alátét, amelyen tudunk írni.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

1. A TM és a négy TM haladó technika rendszeres gyakorlása legalább két hónapja.

2. A TM-Szidhi tanfolyam évében részvétel legalább egy bentlakásos tanfolyamon.

3. Jóváhagyás a szervező TM-tanárok és a Maharishi Védikus Tudománya Alapítvány, valamint adott esetben az indiai tanárok és a Nemzetközi Tanfolyamiroda (ICO) részéről.

TERMÉKEK, illetve SZOLGÁLTATÁSOK HIRDETÉSE

A szervezők az alábbi feltételekkel biztosítják a tanfolyamon részt vevő TM-esek számára saját maguk, illetve a saját cégük által készített / forgalmazott termék(ek), illetve kínált szolgáltatás(ok) hirdetését:

1. a hirdető az adott terméke(ke)t, illetve szolgáltatás(oka)t hirdeti a TM-es ARANY OLDALAK-on,

2. a hirdető részt vesz a tanfolyamon és kizárólag a saját maga, illetve a saját cége által előállított / forgalmazott terméke(ke)t, illetve kínált szolgáltatás(oka)t hirdeti,

3. olyan termék(ek), illetve szolgáltatás(ok) hirdethetők, amelyek nem hasonlítanak a Maharishi Védikus Tudománya keretében − pl. a Maharishi Ájurvédában stb. − használt termékekre, illetve szolgáltatásokra,

4. a hirdető kizárólagos felelősséget vállal az általa hirdetett termék(ek)ért, illetve szolgáltatás(ok)ért − a tanfolyam szervezőit e tekintetben semmilyen jogi, pénzügyi vagy erkölcsi felelősség nem terheli és nem terhelheti,

5. a fenti négy pontban leírtaktól függetlenül a tanfolyam szervezői beleegyezésüket adják ahhoz, hogy az illető az általuk tartott, illetve szervezett tanfolyamon, a szervezők által kijelölt helyen és megadott időszakokban kínálja a terméke(ke)t, illetve a szolgáltatás(oka)t.

A termékek, illetve a szolgáltatások hirdetése díjtalan.

A fenti lehetőséget 2017 szeptemberétől a mindenkori tapasztalatok és visszajelzések függvényében biztosítjuk.

 

A TANFOLYAM MEGTARTÁSÁHOZ SZÜKSÉGES MINIMÁLIS LÉTSZÁM

25 fő.

TANFOLYAMDÍJ

Jelentkezés:

Egyszeri 5 000 Ft-os adminisztrációs díj, amelyet legkésőbb az interjún kérünk befizetni.

Hétvégenként:

felnőtt: 80 000 Ft

házaspár: 120 000 Ft

diák / nyugdíjas*: 55 000 Ft

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon regisztrál a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

* Az igazoló okmányt (diákigazolványt, illetve nyugdíjasigazolványt) a helyszínen, az első foglalkozás előtt, a tanfolyamdíj befizetésekor kérjük bemutatni.

Két hét bentlakás:

feltöltés alatt…

GY. I. K.

feltöltés alatt…

SZERVEZŐK

feltöltés alatt…

JELENTKEZÉS

Kérjük, hogy a tanfolyamra kizárólag az alábbi linken elérhető űrlap segítségével jelentkezzen.

(Házas)párok, illetve családok jelentkezése esetén kérjük, hogy minden személyre külön töltsék ki a jelentkezési lapot. Miért? Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy pontos információt kapjunk a jelentkezők tényleges létszámáról, másrészt pedig alapul szolgál az alapítvány és a szervezők, illetve az alapítvány és a nemzetközi szervezet közötti tételes elszámoláshoz.

A tanfolyammal kapcsolatos egyéb további tudnivalókról a szervezők e-mailben tájékoztatják a jelentkezőket.

Ha a jelentkezés leadását követően módosítani kíván az adatokon vagy törölni szeretné a jelentkezését, kérjük, hogy haladéktalanul jelezze a szervezőknek.

FIGYELEM! Minden olyan résztvevő, aki nem az alábbi on-line jelentkezési lapon jelentkezik a tanfolyamra, a tanfolyamdíj mellett 10 000 Ft/fő adminisztrációs díjat fizet. (Miért?)

A Bhagavad-gítá

Maharishi magyarázataival

 

Maharishi a védikus irodalom „zsebkönyvének” nevezte a Bhagavad-gítát és azt mondta róla, hogy a benne foglaltak tartalmazzák a védikus irodalom teljes tanításának a lényegét.

A Bhagavad-gítá megrendelhető a Vaszistha Kiadó honlapján. 

Megrendelem!

You have Successfully Subscribed!