Szervezők: Dienes István és Dienes-Nagy Erika TM-tanárok

Mikor? 2020. augusztus 3-9., 6 éj, 7 nap

A 2018-ban útjára indított és a résztvevők között nagy sikert aratott új kezdeményezésünket, a TM-tábort ebben az évben is meghirdetjük. 

A már ismert közös meditációk és szervezett, szigorú rutint követő, emelt meditációs programot biztosító bentlakásos hétvégék, hetek után egy olyan új lehetőséggel állunk elő, mely ötvözni kívánja a pihenést a meditációval és a közösségteremtés élményével.

A TM Tábor = védikus tudásszerzés+meditáció+nyaralás
Mottója: Legyünk együtt, meditáljunk együtt, lássunk világot együtt!

Táborunk helyszíne az elmúlt két évben Dalmáciában, Brac szigetén, Horvátországban volt, tengerparti környezetben, azonban ebben az évben nem csak évtizedet váltunk, de egy új környezetet is kipróbálunk, s Európa legmagasabb hegyei közé, az Alpokba hívunk meg benneteket!

2020-ban egyedülálló lehetőséget szeretnénk felkínálni az utazni vágyó magyar TM-gyakorlóknak: Maharishi világméretű mozgalmának egyik legjelentősebb központjába, az európai TM-mozgalom egyik bölcsőjébe, a svájci MERU-ba (Maharishi European Research University/ Maharishi Európai Kutató Egyetem), Seelisbergbe szeretnénk elvinni benneteket.

Maharishi 1972-1983-ig élt és munkálkodott Seelisbergben, s innen indította útjára 1976-ban a TM-Szidhi programot is. A MERU jelenleg nemzetközi, főleg európai tanfolyamoknak, vezetett kirándulásoknak, Gandharva Véda koncerteknek, fesztiváloknak ad otthont, s egyben a nemzetközi Mother Divine (hosszú meditációs programot végző koherencia teremtő csoport hölgyek számára) program székhelye is, ezért ebben az épületben kizárólag hölgyeknek tudunk majd, korlátozott számban szállást biztosítani, mindenki más a környékbeli szállodákban kap elszállásolást, ami bevett szokás a MERU egyéb tanfolyamainál is.

Napközben azonban a MERU-ban meditálunk, ott étkezünk és hallgatunk előadásokat Maharishitől, abban az épületben, ahol Maharishi több mint egy évtizeden át személyesen tartott előadásokat, szervezett tudományos konferenciákat , s ahol tudományos kutatásokat végeztetett. Igyekszünk majd olyan előadásokat vetíteni, melyek itt, Seelisbergben hangzottak el Maharishitől, s bejárjuk majd az épületet, hogy képet kapjunk az 1970-80-as évek mozgalmi helyszínéről.


Panoráma a MERU-ból

Maharishi Seelisbergről:

 „Seelisberg valóban a földi mennyország, a körülötte lévő hegyek pedig szent hegyek.”

Bővebb információ és jelentkezés: https://docs.google.com/document/d/16Dlix1uFGpyNeiDbqA8eu7Kwlpp1BuAmxLPVuBiEseU/edit

Pin It on Pinterest

Share This