VÉDIKUS INDIA HELYREÁLLÍTÁSA

2015. február 20-22-én Újdelhiben került megrendezésre a „Védikus India helyreállítása” elnevezésű nemzetközi konferencia.

4

A konferenciáról rádzsa Richard Boss a következőket írta: „Az érzés felemelő. Ez valóban egy új korszak kezdete India, és Indián keresztül a világ egésze számára!

Dr_Tony_Nader

Képzeljétek csak el, amint Maharádzs Adhirádzs Rádzsa Raam (Dr. Tony Nader) belép egy sötétnek és üresnek tűnő terembe, majd hirtelen kigyullad a fény és átütő erővel felhangzik a vidzsajanté tárám, majd India politikai, kulturális és spirituális elitje körbeveszi Rádzsa RaamotMaharishi Mahesh Yogi híres tudós utódját, és mindenki igyekszik, hogy elsőként köszönthesse őt egy virágfüzérrel. Majd a konferencia három napja alatt minden felszólaló méltatja a védikus India helyreállítása érdekében tett erőfeszítéseit, és mindenki kifejti az arra vonatkozó gondolatait, javaslatait, hogy mindezt hogyan lehetne a leggyorsabban megvalósítani, és ehhez támogatásukat is adják.

Az egyik reggel hihetetlen dolog történt: Yogasri Swami Baba Ram Dev, India leghíresebb élő jógija ajándékokat hozott a konferencia nemzetközi küldötteinek, és lelkesedést ébresztő beszédében minden második szavával Maharishit és Rádzsa Raamot méltatta.

Hangsúlyozta, hogy India nagyon hálás lehet Maharishinek azért, hogy a védát megismertette a világgal, és hogy most a legodaadóbb nyugati tanítványai révén, tudományos alapokra helyezve visszahozza azt Indiába.

Közben Őszentsége a Dalai Láma is üzenetben kívánt sok sikert a konferenciának.

Ram Dev teljes támogatásáról biztosított bennünket és jelezte, hogy szorgalmazni foga Narendra Damodardas Modi, indiai miniszterelnöknél, hogy India haladéktalanul vezesse be Maharishi programjait.

Ez alatt a három nap alatt India legbölcsebb szentjei és szádhui, valamint legismertebb politikusai és tudósai szólaltak fel.

sankaracsarja

Az esemény védnökeként, elejétől végig jelen volt Shankaracharya Vasudevananda Saraswati, Dzsjótir Math sankaracsárjája.

Szintén végig jelen volt Srí Ashok Singal, India feltehetően legbefolyásosabb közéleti személyisége, aki az első sorban ülve élénk figyelemmel követte a felszólalásokat. Valójában neki köszönhetően gyűlt össze ennyi kiváló előadó, akik tudásukkal és támogatásukkal járultak hozzá a konferencia példa nélküli sikeréhez.

12

A konferencián jelen volt rádzsa Dr. John Konhaus, Magyarország rádzsája és felesége, Dr. Sara Konhaus is.

Néhány kép a konferencia résztvevőiről